7 психологически трика, които ще ви помогнат да четете хората по-добре

Сигурно сте се чудили как биха били нещата, ако можехте да четете мислите на другите. Някои хора използват интуицията си за това, но ако не сте толкова проницателни, остава само един избор: да се научите да четете езика на тялото на хората. Всеизвестен факт е, че получаваме над 55% от информацията чрез невербална комуникация. Алън Пийз, австралийски експерт по езика на тялото, пише за това. Имитации, жестове и други движения на тялото могат да демаскират човек и да ви кажат какво наистина мислят или чувстват. Каним ви да обърнете внимание на сигналите, които други хора ни изпращат, без дори да осъзнавате.

  1. Затваряне на очите

Ако човек говори с вас и затваря очите си, трябва да знаете, че той се опитва да се скрие от външния свят. Важно нещо, което трябва да запомните: това не означава, че човекът се страхува от вас. Напротив, те се опитват да се отърват от вас, защото може да са ви омръзнали. И ако си затворят очите, ти изчезваш!

2. Покриване на устата с ръка

Това е чудесно напомняне, че всички сме имали детство. Спомняте ли си, че сте си закривали устата, когато не сте искали да кажете нещо? Това се случва и в живота на възрастните. Няколко пръста, длан или дори юмрук близо до устата ни помагат да не освобождаваме думите, които не искаме да кажем. Понякога този жест се прикрива от фалшива кашлица.

3.Хапане на рамките на очилата 

Виждате човек да хапе рамките на очилата си? Опитайте се да ги подкрепите или да ги развеселите. Те определено се притесняват от нещо на подсъзнателно ниво. Опитват се да се чувстват в безопасност, както когато майка им ги кърмеше. Между другото, молив, писалка, цигара и дори дъвка в устата могат да показват едно и също нещо.

4. Представяне на лицето

Като цяло този жест се използва за привличане на хора от противоположния пол. Когато слагаме брадички на ръцете си, представяме лицата си така, сякаш се опитваме да кажем: “Това съм аз. Можете да се наслаждавате колкото искате”. Мъжете трябва да запомнят този жест, за да уловят момента и да дадат комплимент в точното време.

5. Разтриване на брадичката

Това правят хората, когато се опитват да вземат решение. Може да гледат надолу, нагоре, отстрани … или навсякъде. Те едва ли дори знаят какво гледат, защото са дълбоко замислени.

6. Кръстосани ръце

Това е един от най-популярните жестове. Не е чудно, че много хора се чувстват много комфортно в тази позиция – това им помага да се изключат от другите хора. Често използваме този жест, когато сме раздразнени от нещо. Скръстените ръце са ясен знак, че човек не се чувства добре от нещо.

7. Фиксиране на външния вид

Съгласни ли сте, че тази позиция е по-отворена? Когато жената иска мъж да я хареса, тя се опитва да се представи по възможно най-добрия начин. Тя изправя гърба си, за да подчертае гърдите си, а също така може да кръстоса крака. Събраните отпуснати надолу ръце са сигнал за внимание и огромен интерес към човек.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *