Мика Зайкова: Казах им прочетете надписа на сградата на Народното събрание. Но не ме слушат.

Като гост в сутрешния блок на БНТ Мика Зайкова коментира новите избори и актуализацията на бюджета.

“Казах им прочетете надписа на сградата на Народното събрание. Но не ме слушат. Моите хора от партията са млади и не са узрели и затова не могат да ме чуят. Надявам се вече всички са узрели, че трябва да се работи. На първо място са интересите на народа и за това трябва да се мисли. Направихме все пак нещо и това беше бюджета. Пак никой няма да има мнозинство и трябва да се научат да работят заедно. Политиката е диалог и разумен компромис.

Актуализацията на бюджета е важна, защото е важно да има пари. Заради пандемията. Заради мигрантската криза. Инфлация има и то се вижда. ГЕРБ не искаха актуализация. Не може да харчим повече, отколкото да надвишим дефицита от 5%, защото ще трябва да обесняваме защо на Европейската комисия.
Следващото правителство просто няма как догодина да намали добавките на пенсионерите. Обзалагам се за това.

Отмина времето на ниската инфлация, защото светът е принуден да прави зелена икономика, за да съхрани планетата. Ние сме кафява икономика. Трябва дасе откажем от нея. Предстоят лишения. Руснаците ще повишават газта , както си искат и ние ще си я плащаме, защото нямаме друг избор. България е най-енергоемка икономика в ЕС. Заради старата техника и технология. Трябва да намалим тази енергоемкост. Нещата са свързани.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *