Даниел Митов:Не съм аз кандидатът за президент на ГЕРБ.

Като гост в сутрешния блок на БНТ депутатът от ГЕРБ Даниел Митов коментира политческите теми на деня.

“Служебният кабинет се занимава с всичко друго, но не и това, което му е работа. Големият проблем на българската политика е деидеологизацията от последните месеци. Партиите са изградени на база политическа философия и зад тях стоят граждани и на тази база трябва да се разглеждат нещата и да се търсят компромиси. Партиите на протеста са неспособни да разберат какво се случва. Политиката вички срещу ГЕРБ е безплодна. Върлува инфлация. Увеличихме пенсиите по наше предложение сто лв като антикризисна мярка за глътка въздух на пенсионерите. Трябва да има стабилно правителство, за да бъде овладяна ситуацията. В момента проблеми има и не могат да се решават от служебен кабинет.
Партиите на протеста не са успели, защото глобалните либерални елити години воюваха за правата на жени, пола и успяха донякъде. Не видяха, че са постигнали достатъчно и като истински марксисти решиха да разделят обществата на други признаци – бели и черни и тн.
Те отидоха отвъд нормалността и в момента налагат агресивна политика на уравновесяване. Комплекс на пенсионирания свети Георги се нарича това. Убиваш змея, но не можеш да спреш с битките. Има пристрастяване. Партиите на протеста пренесоха барикадите в НС, а не разбраха, че там е деуга среда и трябва да разговарят, а не да воюват. Разделителните линии тук са идеологически, а не персонални. Това трябва да разберат.


Ние имаме ясни послания. Овладяване на инфлацията, влизане в еврозоната, искаме реформа в правосъдието. Прокуратурата е включена в тази реформа как работят следствието, съдът.


Парламентът не избира главния прокурор. Това не зависи от нас. В България трябва да се развиват институциите. Реформите не са правят на база личността на човек. А на база институции.


Имаме си лидер и неговото име е Бойко Борисов. Той трябва да е в листите.”



Не съм аз кандидатът за президент на ГЕРБ, обяви той в националния ефир.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *