Ивайло Мирчев:Pi Ar Sevi Boiko е всъщност най-кратката възможна диагноза от какво е болна България

Pi Ar Sevi Boiko е всъщност най-кратката възможна диагноза от какво е болна България. Но преди да продължим с диагнозата, искам да си представим за миг как ли са записани в указателя на Гешев други звезди от политическия небосклон:

6i6i Irena

Ah Med 6i6i

Menta Ahmed

Разбирате ли, в политиката на задкулисието хората не са просто хора. Те са НЕЧИИ хора. Те са Sevi na Boiko. И ето Ви я диагнозата – управляват ни едни хора, живеещи в племенна, в кланова култура. Задкулисието е клан. Там индивидуалните качества нямат значение, важна е само безусловната “преданост” на зависимите към техния водач.

Което ме навежда на друга една тема – ако сте се чудили защо винаги е било трудна и времеемка работа да се обедини дясното, ето ви едно обяснение – демократичната общност не е мафиотска фамилия. Тук никой не дава безусловна подкрепа. И слава Богу, че е така. Няма демокрация там, където има кланова вярност. Тук се обединяваме около цели, идеи и принципи. Нашата общност си има много кусури, но това е едно от качествата ѝ – тук лидерите отговарят пред хората си, не обратното.

Автор: Ивайло Мирчев, депутат, фейсбук

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *