Кирил Петков: Пеевски нямаше да посмее да ми говори така, ако бяхме само двамата.

Съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков отговори на репликите на Делян Пеевски, че “може да бъде булка само на Борисов, защото той е като един сладък пудел, който ще драска на вратата в Банкя”. 

Парламентът

Това той направи пред журналисти в паламента, пред които заяви: “Във връзка с репликите на Пеевски за пудели, булки и така нататък – аз въобще не искам да влизам в тея мутренски изяви на г-н Пеевски, но едно ще му кажа, нека да ме чуе – аз абсолютно не вярвам, че би посмял да ми каже тези неща, ако бяхме само двамата и бодигардите са му отвън”. 

По-рано съпредседателят на ДПС реагира на коментарите на Бойко Борисов и Кирил Петков с кого ще бъде ДПС след изборите, като им напомни, че това го решават само техните избиратели и партията им. Пеевски прогнозира още, че е твърде вероятно ДПС да се подреди между формациите на ГЕРБ и ПП-ДБ. “Не е нужно да се кумува, първо да видим как ще ни подреди народът. Може пък аз да застана между тях и да не им позволя да откраднат държавата Кирил Петков и компания. Със сигурност няма да им позволя да разбият българските служби и правосъдната система”, заяви в кулоарите на Народното събрание Пеевски. “Аз няма да им позволя да разбият държавата. Аз, Делян Пеевски”, натърти той.

И по повод кумуването на ПП-ДБ за това кой на кого ще е булка, Пеевски отвърна, че по-скоро “Петков и компания” след изборите “ще драскат по вратата на Борисов в Банкя”. “Кирил Петков може да бъде булка само на Бойко Борисов, защото той е като един сладък пудел, който ще драска на вратата в Банкя. Бъдете сигурни, от днес ви го предричам. До него сигурно ще е неговата приятелка, която днес е по телевизиите. Ще драскат, ще скимтят и ще искат да влязат в неговия кучкарник, и да си играят с неговите овчарки”, каза Дебян Пеевски пред медиите малко по-рано днес. И допълни: “Тези хора не могат нищо друго друго да направят освен да скимтят и да се молят на Брисов. Този проект приключи, той остана при контрабандните канали и техния ментор Рашков. Те приключиха при пачките, аз виждам, че техните избиратели се срамуват от тях”, добави лидерът на ДПС.

А пороят от реплики и дуплики отприщи Бойко Борисов след интервю на Лена Бориславова, като заяви: “Когато някой си прави предизборна кампания върху моя гръб, да знае, че той е много голям, но и много хлъзгав. Много народ се покатери по него, но и много падна”, каза той по повод изказването на бившата говорителка на кабинета “Петков”, която  постави условия на ГЕРБ за нова сглобка – да подпишат коалиционно споразумение с ясни срокове, а Борисов да се съгласи за провеждане на прозрачни конкурси за назначенията. Бориславова заяви още, че Делян Пеевски бил лидера на ГЕРБ.

“Чух от г-н Борисов, че има голям, хлъзгав гръб. Освен това има и голям врат, на който в момента е увиснал г-н Пеевски и го задушава”, каза по-късно пред медиите в парламента Кирил Петков, което пък провокира думите на Пеевски за пудела.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *