ПП:Слагат Гвоздейков, за да осигури купен вот.

“Борисов и Пеевски умело правят маркетингов трик, при който слагат името на Георги Гвойздейков отпред, за да си реализират всички задачи за купен вот в абсолютно пълната координация – от вътрешния министър до главния секретар на МВР” – това коментира на брифинг в парламента съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков. Той критикува и рокадите в ДАНС, като каза, че в агенцията оставили човек, “който е работил в КПКОНПИ по специално дело – проверка на данните по темата “Магнитски”. 

Евроизбори 2024

Кирил Петков и Христо Иванов говориха пред журналисти след като преди това лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази мнение, че всички ще приветстват решението служебният министър Гвоздейков да оглави щаба за изборите, “за да може да се проведат честни и демократични избори”.

“Да оправдаят и да могат да замажат очите на хората през името на Гвоздейков, а изцяло да държат контрола в собствените си ръце. Според мен купеният вот ще бъде безпрецедентен на тези избори, коментира още съпредседателят на ПП-ДБ. Кирил Петков припомни, че Гвоздейков е изключен от ПП. 

Видяхте как изтичат свидетелски показания от прокуратурата – това е кална операция, която ще продължи в следващите два месеца. Но мисля, че българите са разумни хора и няма да се хванат на тези плоски и кални операции”, уверен е Петков.

Другият съпредседател в коалицията на “Промяната” Христо Иванов коментира, че страната е била хвърлена към ненужни избори “без политическо обяснение за това”:

“Веднага започна целенасочена медийна кампания срещу нас. Основният въпрос ще бъде искат ли хората да бъде управлявана по начина, по който виждат в момента, че се прави, или искат да се върнем към реформите. ПП-ДБ ще излезем с ясна формула за това как си представяме формулата за управление на страната в началото на предизборната кампания.”

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FNovini.bg%2Fvideos%2F1366481070698634%2F&show_text=false&width=560&t=0

Според Христо Иванов е ясно, че се отстраняват всички, които не се ползват с доверието на съпредседателя на ДПС Делян Пеевски. “Оставят тези с неговото доверие, виждаме го в ДАНС“, добави Иванов, визирайки вчерашното решение на кабинета “Главчев”, с което освободи предсрочно Петър Петров като заместник-председател на Държавна агенция “Национална сигурност”. 

“Заместникът в ДАНС, който е отстранен, е с абсолютно перфектна професионална история. Другият, който бе оставен, е човекът, който направи фалшивия за мен сигналсвързан с електронното гласуване, който е работил в КПКОНПИ по специално дело – проверка на данните по темата “Магнитски” на господин Делян Пеевски. Ще видите колко услуги ще се опитат да ни направят Пеевски и Борисов – от кални бригади до бухалки”, допълни Кирил Петков.

Като друг момент от кампанията срещу ПП-ДБ Петков и Иванов видяха и претърсването на офиси, свързани с Настимир Ананиев

“Преди осем месеца информацията е излязла от белгийската прокуратура. Изведнъж точно сега изискват документите от властите у нас, МВР нахлува в офисите на Ананиев и се оказва, че компаниите дори не са вече на този адрес. Опитват се да показват сила, влизайки в партийни офиси. Нас не ни е страх”, коментира Петков. 

Брифингът на Кирил Петков и колегата му от ПП-ДБ Христо Иванов беше във връзка с окончателното решение на парламента възрастните хора с пенсии под прага на бедност – 526 лева, да получат добавки за Великден от 100 лева. Предложението дойде от ГЕРБ-СДС и ДПС, а срещу него остро възразиха депутатите от “Продължаваме промяната – Демократична България”.

“През 2009 г. средната пенсия е 288 лв., а в края на управлението на ГЕРБ стига до 382 лв. През 2023 г. вече е 788 лв., а с увеличението за 2024 г. става 833 лв. Това се нарича постоянно покачване на доходите на пенсионерите”, коментира Кирил Пеков, според когото днес е дадена “предизборна добавкакоято се даваше по времето на ГЕРБ“.

“Тези години на много ниски пенсии, само за да се замазват очите на пенсионерите. 1,5 млн. пенсионери дори не получават тази добавка. Защо предизборно, защо един път, защо не постоянно покачване на пенсиите, защо милион и половина пенсионери трябва да са по-зле от другите половин милион за тази добавка?”, попита Петков и добави:

“Само след няколко седмици ще имаме избори и хората ще могат да кажат дали искат тези пари, подхвърлени от джипката, или искат постоянно покачване на доходите”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *