Плевнелиев: Омразата между ГЕРБ и ПП гарантира сигурност.

“Колкото повече (ГЕРБ и ПП-ДБ) се мразят и си нямат доверие, взаимно ще се контролират и балансират, което може да доведе до неочаквано добри резултати” – това коментира президентът от 2012-2017 г. Росен Плевнелиев в предаването “Лице в лице” по bTV.

Ротационно правителство

Той даде за пример борбата с корупцията. “Ако някоя от двете формации си позволи да се заиграе с нещо, другите ще я потопят. И напомни, че и Бойко Борисов, и Кирил Петков могат още утре да свалят правителството. 

Според него в сферата на отбраната, за която опозицията поиска вот на недоверие на кабинета, в момента страната ни има голям успех. “Най-после има мащабна национална програма за модернизиране на българските въоръжени сили. И то с последни технологии, така че да се интегрираме с нашите партньори. Това е единственият начин да гарантираме нашата сигурност”, обясни Плевнелиев.

По думите му причината опозиционните партии – БСП, “Възраждане” и “Има такъв народ”, да не са доволни от случващото се в тази сфера е, че са русофилски.

По другата тема, по която беше поискан вот на недоверие – енергетиката, Плевнелиев също вижда положително развитие.

“Ако “Лукойл” премине от изцяло руски ръце на олигарси, които са свързани с Путин и финансират неговата война, към международни компании от демократични държави, това ще е чудесен резултат”, смята президентът в периода 2012-2017 г.

Прогнозата на Плевнелиев е, че до половин година ще има промяна в собствеността на “Лукойл”. “Това ще бъде позитивно за България, защото това е може би най-стратегическият актив, заради който могат да бъдат затворени училищата, да спре движението на колите и работата на предприятията”, уточни той.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *