Елисаветс Белобрсдова:Полицайте бият по разпореждане на протести.

Оставка на министъра на вътрешните работи, защото той носи отговорността за снощните безпрецедентни действия на полицията както срещу протестиращи, така и срещу случайни хора.

Дълбокото ми лично убеждение в годините на участие в протести, а и сега, когато познавам управлението отвътре, е че полицаите не бият, особено в такива случаи, без да им бъде разпоредено да го направят и някой трябва да поеме отговорност за това и да се направи пълна проверка.

Водни оръдия се ползват за първи път, докато една малка групичка хора от БФС са се разпищолили в ложата като царе. Ще бъде много тъжно, ако се окаже, че министърът е бил на кино по това време, защото прожекцията е започнала в 19.00, а размириците около 18.30.

На този фон, ГЕРБ пак не се регистрираха заедно с ДПС и Делян Пеевски открито заплашва правителството.

Ами, като заплашва правителството, да влезе и да гласува с цялата си група против него, за да се види кой саботира парламентарната демокрация, управлението на държавата и кой връща управлението на Радев. Въобще да стане #кой за пореден път.

И въобще, абсолютно редно е всички да се успокоят, да си поемат решение за политическата ситуация, в която се намираме. За вчерашните размирици, за правителството, за Шенген, ПВУ, конституционна реформа.

И ако ще взривяват държавата, да излязат с депутатите и имената си да я взривят пред очите на цялата нация.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *