Летящата Козила Ерато:София е тотално разсипан град.

Вчера гледах интервюто с кандидата на ГЕРБ за кмет на София, господин Антон Хекимян.

Разбрах от него, че не иска да си мокри и каля обувките като ходи, че иска да се работи по стандарти и много други неща.

Основното, обаче, което разбрах е, че ние, софиянци, сме виновни за положението, защото не спираме да се вторачваме в Графа и жълтите павета, където можем все още да намерим “някоя счупена плочка”. Важното било да се иде по кварталите, за да се види колко много работа е свършена.

Като човек, роден в София, майка и бъдеща баба с бастун така се изумих на предложението му, че получих моментен когнитивен дисонанс, защото не бях сигурна за кои квартали говори.

Затова днес рано сутринта, преди заседанието хукнах към кварталите, за да проверя аз ли не съм била по кварталите или господин Хекимян.

Снимките са от Люлин и Надежда. От днес.

Ние не сме ненормални. Знаем къде живеем, знаем в кой град се намираме. Много от нас са пътували в чужбина и всеки, който въобще е стъпвал извън България знае, че София е неописуем и катастрофално единствен пример за съсипана столица в Европа. Няма друга такава столица, няма такъв град с такива тротоари в Европа. Няма такава столица в Албания, Северна Македония, Швеция, Дания, Португалия, Русия, Литва.

София е абсолютно съсипан град. По кварталите, господин Хекимян. По кварталите. Животът на софиянци е сив, изпочупен, надраскан, охлузен и тъжен. И краката им са постоянно мокри, кални и по възможност без токчета, че няма жена, която да не си е вадила с две ръце обувката измежду плочките на добре свършената ви работа

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *