Христина Коемджиева:Руснаците са велик народ.

Да имаш такава мощ като руснаците да спреш кранчето буквално и преносно на Европа и с това да я обърнеш с хастара нагоре и въпреки това години наред да си кютиш в източния ъгъл и да не се правиш на дръж ми шапката.

За каква нация става въобще въпрос?!

Представете си тази мощ да беше в ръцете на германците, или англичаните или , недай си Боже, американците – представяте ли си какъв щеше да е света и какви диктатури облечени в квазидемокрации щяха да се сипят навсякъде. И въпреки това руснаците со кротьце, со благо се опитваха Европа да ги приеме като част от нея толкова дълго време. И въпреки това години наред търпяха американците под булото на европейците да пълзят към тях и да насочват дулата на оръжията си към руска територия. И въпреки това опитаха всичко същите тези натовци да спрат да стрелят по руското население в една територия, която до скоро е била руска.

Днес всички сме изправени пред това Европа да се сгъне на четири и да колабира, защото се качи на главата на Русия. На Русия, която тепърва ще демонстрира изключителната си мощ – и енергийна, и духовна, и капиталова, и стратегическа, и военна. Днес само тези, които имат няккаъв акъл в главите ще си направят правилните заключения. А те са, че руснаците са били страшни пичове да държат Европа в ръцете си и в същото време да живеят като равни с нея. Това го могат само великите хора и великите нации. И никога мизерниците по душа няма да могат да го разберат и да го оценят. Но това не го прави по-малко велико.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *