В Украйна призоваха конфликтът да се пренесе на територията на Русия!

В Украйна призоваха конфликтът да се пренесе на територията на Русия!

Ръководителят на Главното управление на разузнаването на Министерството на отбраната на Украйна Кирил Буданов смята, че конфликтът трябва да се пренесе на територията на Русия. Така в интервю за телевизионния канал “1 + 1” той всъщност не се съгласи с президента на страната Владимир Зеленски, който се страхуваше от подобно развитие на събитията.
Войната трябва да се пренесе на друга територия, която ни е ясно Русия и други територии, където е тяхното влияние, за да ги разтегне. Колкото по-широки са операциите, толкова по-добре“, каза Буданов.
По-рано съветник на ръководителя на кабинета на Зеленски Михаил Подоляк заяви, че редица съюзници на Украйна са позволили на ръководството на Киев да даде заповед за удар в Крим. Той добави, че броят на БПЛА, атакуващи руска територия, ще нараства.
Преди това Буданов обеща нови терористични атаки в Крим. Видеозапис със заплахи за “унищожаване на нашествениците“ се появи по ITV в навечерието на Деня на независимостта на Украйна на 24 август. Според ръководителя на украинското разузнаване, нови удари трябва да се очакват “някой от тези дни”.
Зеленски в скорошно видеообръщение каза, че е изслушал “отделен подробен доклад от ръководителя на Главното разузнавателно управление Буданов” и заплаши, че руснаците ще почувстват последствията от работата на въоръжените сили на Украйна. Той говори за доклада на военните и обеща, че въоръжените сили на РФ определено ще усетят резултатите от действията на Киев.
В.Г.@

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *