Слави Василев:Опитват се да ви откраднат историята.

Приятели, на 19 август, утре, държавният глава ще участва в националното честване на 146 години от Шипченската епопея.

Информирам ви, не защото това е новина, а защото честванията тази година имат особена символика. Ще се опитам да обясня защо.

Шипченската битка (август 1877), както знаете, е решителна в борбата за Шипченския проход в хода на Руско-турската война, която ние наричаме Освободителна, защото от нейните отломки се ражда модерната (трета) българска държава.

Настоящият управляващ елит се опитва тихомълком да направи нещо изключително опасно, което удря в сърцето, не на друго, а на демокрацията. Не се шегувам. Опитват се да прокарат една модерна идеология, която цели да унищожи, отрече и препише миналото, за да може да наложи определена политика и визия за бъдещето. Политиците и техните говорители вече дори не се притесняват да ви кажат в прав текст, от телевизора, как трябва правилно да мислите, и как не трябва да мислите, насаждайки една гледна точка, която те определят за единствено правилна, ползвайки, естествено, войната в Украйна като подложка. Там агресорът е ясен и ползват това като основа, за да наложат черно-белия наратив, постигайки по този начин вътрешнополитическите си цели. Те са “свестните и умните” и единствено те защитават европейкия път на България. Съответно, който е стещу тях е “агент на Путин”, и цели да върне България в орбита на Москва.

Това матрично мислене, което се опитват да ви наложат, цели, в дълбочина, да ви видиоти, за да ви управляват по-лесно. Това е. Кратко и ясно. Ръководителите на този процес са Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов, Атанас Атанасов и останалите дребни, но също толкова хищни риби от типа Даниел Лорер, Лена Бориславова и други надолу по веригата. Цялата тази група е съпроводена в мисията си и от едни други мастити играчи – Борисов, Пеевски и компания, които, намериха и те, своята изгода в тази сглобка.

Всички знаем, че в един момент ще се скарат, и Промяната ще се опитат да изядат ГЕРБ, но този момент ще настъпи, когато взаимно унищожат сегашната опозиция на тяхната власт, на техния план. А това е, сещате се кой – Президента.

Тук, да добавя нещо политологично. Смятам, че далеч по-вредните в сголбката са именно “младите и свестните”, а не старата гвардия от ГЕРБ. Борисов и неговата клика участват в схемата заради материалния интерес, и не смятам, че целят налагането на матрично, черно-бяло мислене на хората. С други думи, ГЕРБ искат само да ви крадат, докато Промяната искат и да ви вземат душата (и да Ви кажат как да мислите). За да ви управляват както им е удобно.

Честванията на Връх Шипка, утре, 19 август, имат специално значение защото символите, които се честват там са същите, които се опитват да бъдат съборени и преписани от плана на сглобката. Призивът ми към цялата аудитория, която имам е да отидете горе, заедно с Президента.

Защото вашето присъствие там е едно голямо НЕ на плана на тези безродници, които се опитват да внушат, че Трети март бил “проблемна дата”, че паметникът на СА трябва да се премахне и какво ли още не.

Отидете и кажете, че не сте съгласни. Вашето присъствие там ще покаже, че не желаете да се пренаписва историята. Вейте български флагове, бъдете горди и не забравяйте, че народ, който помни миналото е народ, който има котва, съответно ориентир за бъдещето си. Тези безродници от ПП/ДБ искат да отнемат котвата на българския народ, за да могат да го водят за носа, където на Киро и Асен им се иска. Това е техният план.

Впрочем, още една скоба. Много от хората, дори бих казал огромното мнозинство, които участват, и те в този заговора срещу българската памет и история, не осъзнават какво правят. Младежите, които вчера атакуваха паметника, нямат идея за какво иде реч. Но не само те, други, интелигентни хора стават, и те, неволни участници в това позорен, антидържавен план, мислейки си, че защитават “европейксия път на България”.

Не защитавате еропейския път на България, най-малкото защото никой не го оспорва. Защитавате тънката сметка на Кирил Петков и Асен Василев, която цели да отнеме малкото останал суверенитет на България, не за друго, а просто да да ви се качат отгоре.

Ето я и програмата за утре.

В 11.00 часа на връх Шипка президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили ще приеме строя на представителните роти от Националната гвардейска част, след което ще бъде отслужена заупокойна молитва.

Около 11.20 часа Румен Радев ще произнесе слово по случай годишнината. Държавният глава ще поднесе венец пред Паметника на свободата и ще отдаде почит пред паметта на загиналите за Освобождението на България.

Надявам се да мога да се видя с много от вас, горе на върха!

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *