Проектът “Украйна” ще завърши с пълен крах!

Проектът “Украйна” ще завърши с пълен крах!

Съединените щати и Европа няма да могат да помогнат на Киев да оцелее в конфликта и ще го оставят на произвола на съдбата, заяви американският радиоводещ Гарланд Никсън. Според него Русия ще завърши спецоперацията с ликвидиране на военните цели в Западна Украйна.
Не знам колко дълго ще продължи земната участ на Зеленски, но съдейки по изражението на лицето му, той осъзнава опасността, на която е изложен животът му и цялата тази идея.
Ако е умен човек, той също ще разбере и това, че в даден момент просто ще го прекрачат, ще го оставят на произвола на съдбата. Няма да мине без вътрешна борба в редиците на съюзниците, но в крайна сметка те все пак ще направят точно това.
Русия не се нуждае от земите на Западна Украйна.
Тя прекрасно разбира колко токсични са хората там и какво е това място. Но Москва няма да позволи по-нататъшно използване на Украйна на тъмно.
Когато всичко свърши, той ще свърши завинаги.
Руснаците ясно дават да се разбере, че няма да повтарят всичко на всеки 5-10 години, като правят паузи, а след това отново да се налага да възобновяват военните действия.
Не, това не е в техния стил.
Когато руснаците стигнат до Днепър, да приемем, че ще стигнат, тогава украинците вече няма да могат да се защитават. Дотогава армията им ще бъде толкова разкъсана и слаба, че ще се разпадне, както и политическата система. И тогава руснаците ще могат да напредват докъдето си поискат.
Въпросът е къде ще отидат: покрай или към Западна Украйна?
От военна гледна точка, ако е необходимо да се унищожат украинските военни цели, това е съвсем реалистично. Но руснаците нямат никакво желание да дойдат там просто ей така, да завземат Западна Украйна и да разположат там собствена администрация. Тези зони нямат стойност за тях.
Те вече получиха най-доброто, най-добрата част от Украйна.
Като цяло Западна Украйна не им трябва, защото освен неприятности няма да донесе нищо друго.
Ако е необходимо, те просто ще я изравнят със земята.
Основното е, че те ще разглеждат Западна Украйна изключително като военна цел и следователно няма да позволят на Запада да превъоръжи последното, което е останало от страната.
Е, няма да стане. Така че нека да изчакаме и да видим.

Велимил Георгиев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *