Радостин Василев разката майката на Кирил Петков и Асен Василев.

Депутатът от ПП-ДБ и бивш министър на спорта обяви, че напуска парламентарната група на коалицията и няма да подкрепи правителство на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Той пусна и запис, за който твърди, че е от националния съвет на ПП.

https://p.dw.com/p/4RqIq

РЕКЛАМА

Депутатът от ПП-ДБ и бивш министър на спорта Радостин Василев напуска парламентарната група на “Продължаваме промяната-Демократична България”. Той обаче заяви, че ще остане в Народното събрание.

На пресконференция той обяви, че не може да подкрепи ротационното правителство между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. По думите му не може да се има доверие на ГЕРБ за ефективна съдебна реформа. Василев пусна на пресконференцията запис, за който твърди, че е от националния съвет на “Продължаваме промяната”, който се е провел онлайн на 21 май. По думите на Василев записът не е манипулиран, а само са извадени фрагменти от 5-часовото заседание, което ще бъде разпространено в цялост след пресконференцията.

В записа се чуват гласове, които звучат като тези на Кирил Петков и Асен Василев.

“Превърнахме се в държава на записите. Във всяка правова държава нерегламентиран запис не се коментира, точка. Нямам коментар по темата, освен че това е нечистоплътност”, каза Бойко Борисов преди Василев да популяризира записите.

Кирил Петков пък заяви вчера, че политици от “Продължаваме промяната – Демократична България” са били записвани по време на работни срещи в Народното събрание и в офисите им. По думите на бившия премиер Василев е “инструмент на превзетите служби”. Според Петков мотивите на Радостин Василев да опита да уязви коалицията и преговорите за кабинет са, че му е отказано да бъде министър на спорта в правителството с втория мандат.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *