Проф.Александрова;Омикрон хич не е шега.

„Колкото и да изглежда безобиден, Омикрон не е такъв, особено при по-уязвимите”. За това предупреди в ефира на „Твоят ден” на NOVA NEWS проф. Радостина Александрова. Тя посочи, че той може да доведе като опашка „дълъг ковид”- вече „един от водещите проблеми”. Работи се много по овладяването му, допълни професорът. 

Оттук нататък фокусът е именно върху уязвимите групи, които трябва да бъдат защитени добре, посочи Александрова. В тази група тя включи и децата. Тя коментира и лекарствата срещу коронавируса, но подчерта, че те не могат да заместят ваксината.

“Смята се, че някои държави вървят към ендемичния вариант на развитие – така, както живеем с грип”, обясни още Александрова. А за отмяната на маските за повечето места на закрито от четвъртък, посочи: „Аз мисля, че е добър ход дотолкова, доколкото хората, които смятат, че имат нужда, ще продължат да ги ползват. Изобщо ние вървим към това да живеем заедно с този вирус”.

По думите на проф. Александрова това, което сме научили е, че дистанцията, носенето на маските може да ни предпази тогава, когато е по-активен вирусът и сме в затворени помещения. А наученото ще приилагаме и при грип.Копирано от standartnews.com

източник:standartnews.bg

1 thought on “Проф.Александрова;Омикрон хич не е шега.

  1. Няма вируси и никога не е имало. ТОЧКА. Да плашиш народа и да сеееш паника с неща дето ги няма и същевремеnно да премълчаваш, че става дума за токсини които се ръсят от специално оборудвани самолети на НАТО, си е престъпление по чл 103, чл. 105, чл. 108 а от Наказателния кодекс.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *