Отнемат разрешителното на фирмата на катастрофиралия автобус „Беса транс“

Министерството на транспорта на Република Северна Македония ще отнеме разрешителното на фирмата собственик на катастрофиралия автобус „Беса транс“.

Решението на министерството бе обявено след започналите действия от страна на властите в Република Северна Македония за проверка на документите на фирмата собственик на автобуса. Стана ясно, че не е било спазено правилото всеки един автобус да бъде лицензиран поотделно.

За автобуса, с който стана инцидента в България, се разбра следното:

„От получените информации от министерството на вътрешните работи за изгорялото превозно средство констатирахме, че то не е било заявено от превозвача съгласно чл. 11 алинея 5 от Закона за пътническия превоз. Поради това превозното средство го няма в електронната база на министерството на транспорта и съобщенията“, каза министърът на транспорта и съобщенията на РСМ Благой Бочваровски.

Медиите в страната и днес отразяват темата с катастрофата, като напомнят, че разследването по случая продължава от българска страна.

Очакванията на хората са да има резултат и да научат кой е виновен за трагедията, каза за БНР журналистът Пресиян Лека.

„Чакаме от българските институции възможно най-бързо да излязат с доклад за пътно-транспортното произшествие и да ни кажат какви са причините и да научим кои са отговорните лица, или кои са виновни за станалото“.

Медиите в Северна Македония съобщиха по-рано, че трима лекари от Института за съдебна медицина в Скопие ще се включат към екипа на българска територия. По думите на външния министър Буяр Османи тримата вече са пристигнали в София и очакват одобрение от нашите власти да се присъединят към работата. 
В Република Северна Македония е обявен ден на траур в памет на загиналите при тежката катастрофа.

източник;novini.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *