Мартин Карбовски: Политическите чакали от ГЕРБ обвиняват. Това е политическо мършоядство

Политическите чакали от ГЕРБ, които са били 12 години на власт, сега обвиняват за липсата на пътна маркировка хора, които са 6 месеца на власт. 12 години се хвалеха с магистрали. Това е политическо мършоядство. .

Този коментар направи пред БНР журналистът Мартин Карбовски във връзка с инцидента, при който 45 души загинаха, след като пътнически автобус с македонска регистрация се запали на автомагистрала “Струма”.

“Маркировка и осветление в тази страна няма. Това е, ако приемем пътната маркировка като метафора. Нощно време в България не трябва да се кара. … Онова, с което се хвалят, са несертифицирани магистрали, които някой използваше, за да се хвали по телевизията. … Това е зловещо, което чуваме. 

Това, което не сме довършили, е отвоюването на държавата от ГЕРБ, от парите, властта и медиите на една партийна система, която проникна в костите и лимфната система на държавата. Това е задължение на Румен Радев. Трябва войнствено да си отвоюваме държавата

Имаме сериозен проблем с говоренето. Медиите продължават по инерция да работят за една власт и се чудят дали са си тръгнали ГЕРБ от власт. …  Виждаме микрофонодържачите на ГЕРБ, които не правят журналистика. … Трябва да сме критични към всички, но като не сме критични към старото, как да сме критични към новото”.  

източник:frognews.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *