Икономистът Г: Ганев от преговорния екип на ДБ: Ще премахнем 100 пречки пред бизнеса за 100 дни

Представителят на икономическия екип на ”Демократична България” Георги Ганев каза, че е постигнато съгласие за конкретни стъпки за отпадане на пречките пред малкия бизнес в рамките на 18 месеца. Четирите политически сили са се съгласили да проведат административна реформа и дигитализация на услугите. Съгласие е постигнато и за премахване на безбройните проверки за бизнесите и въвеждане на принципа на мълчаливото съгласие при започване на работа.

“Ние предложихме едно нещо, което нарекохме “100 пречки за 100 дни” – да се премахнат 100 пречки пред малкия и средния бизнес за 100 дни”, каза още Ганев пред Свободна Европа.

Първият приоритет за всички обаче е засилване на ваксинацията и изследване на хората, за да може да отпаднат ограниченията, свързани с COVID-19. Постигнато е съгласие да продължат мерките за подпомагане на бизнеса.

Експертите на различните политически сили подкрепят идеята за вдигане на прага по ДДС, до който всяка фирма да може да си избира дали да се регистрира или не.

Според Георги Ганев е добре „Демократична България“ да участва със свои представители в правителството.

„На мен ми се струва нормално при положение, че “Демократична България” има изработен съвсем ясен профил и име, особено в света на правораздавателната реформа, да има известна претенция най-малкото за правосъден министър“, каза Ганев.


Преговорите за съставяне на кабинет започнаха. 18 екипа разговарят по 18 теми, като всичко се излъчва на живо онлайн, за да бъде прозрачен процесът. Георги Ганев е част от преговорния екип на “Демократична България” в областта на икономиката.

Експертите на „Продължаваме промяната“, „Демократична България“, БСП и „Има такъв народ“ започнаха преговори в областта на икономиката във вторник. Още след първата среща съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков каза, че има “огромно единодушие”.

източник:frognews.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *