Димитър Стоянов:Годините на управление на Борисов възпитаха корупционно поведение в цялото общество!

Умишлено мълчах вчера. Това беше едни от дните, в които съм щастлив, че не съм събитиен репортер. Мразя отразяването на трагедии. Не, не, излъгах ви. Мразя трагедиите! Някой са причинени от “непреодолими сили”, като природните стихии. Други трагедии са резултат от бедствия, като корупцията и глупостта.
Кой е виновникът за огнения на АМ Струма? Сроителят на пътя (всъщност македонска компания, ако не греша)? Онзи, който е позволил пътя да бъде построен така? Възложителят ли е виновен? Контролните органи ли са виновни? Или може би е виновен онзи, който е превозвал бензин, вероятно контрабандно?


Виновни сме всички, които не спазваме правилата или позволяваме те да не бъдат спазвани. Това не е анархия, това е балкански манталитет! Тарикатлъкът убива! Буквално! Не зная кой колко и изобщо дали е изкарал по веригата, но резултатите са ясни!
Кражбите са огромен проблем за управлението на ГЕРБ! Но те са по-малкия проблем. Годините на управление на Борисов възпитаха корупционно поведение в цялото общество! Никога не сме се борили просто срещу Борисов и ГЕРБ, борили сме се и ще се борим срещу този модел на управление и обществено поведение! То убива! В пряк и в преносен смисъл! Все някой ден трябва да се освободим от този ориенталски манталитет с посткомунистически привкус или просто ще загинем унищожени от собствените си слабости!

Димитър Стоянов

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *