Любомир Танев:Изключително важно е на тях да изберем проф. Герджиков и полк. Митева.

Скъпи приятели,

Исках да изчакам официалните резултати на Централната избирателна комисия от произведените на 14 ноември т.г. парламентарни избори и от първия тур на президентските избори преди да напиша тези няколко реда, с които да изразя огромната си благодарност към всички вас, които за пореден път подкрепихте коалиция ГЕРБ-СДС и мен лично.

Резултатите вече са факт и са категорични – вие не се огънахте, въпреки целия терор, манипулациите, фалшивите новини, заплахите и чегъртането. Не ни изоставите, както и ние няма да изоставим нас. Накрая изчегъртани се оказахме не ние, а самите чегъртащи: БСП, Демократична България”, ИТН и ИБНИ, които бяха употребени от диктатора Румен Радев в похода му към втори мандат, който да му осигури още пет години имунитет срещу наказателно преследване, а след това електоратът им за награда бе изсмукан от създадената от него ПППП.

Питате ме какво следва от тук нататък. На първо място, на 21 ноември въпреки всички лъжи на самозвани социолози и анализатори, които ни обясняваха как Радев щял да спечели на първи тур, ни предстои балотаж на изборите за президент и вицепрезидент. Изключително важно е на тях да изберем проф. Герджиков и полк. Митева с номер 1️⃣5️⃣ в интегралната бюлетина, за да спрем хаоса, омразата и разделението и да започнем възстановяването на държавността и нормалността в обществото, унищожени след седем месеца диктатура. През оставащите дни от кандидатпрезидентската надпревара ще ме виждате в първите редици на тази борба. Навсякъде в София, където се провежда агитация за нашата двойка, ще присъствам и аз.

На второ място, след края ще продължа да отстоявам активно вашите права и националните интереси. Ще продължавате да ме виждате като организатор на различни родолюбиви инициативи, насочени към защита на правата на българите извън границите на Отечеството и към съхраняване на националната ни памет – две каузи, дълбоко свързани с родовата ми история.

От личния ми опит в последните две кампании възприех като мои две политически каузи. На първо място отмяната на задължителното машинно гласуване, което и дискриминационно и лишава огромна част от българските граждани от активно избирателно право. Недопустимо е на всеки следващ избор след въвеждането му да бележим нови антирекорди по избирателна активност и изборните резултати да се определят от вота на едва 40% от имащите право на глас. На второ място отмяната на института на служебното правителство или значителното ограничаване на срока на действие и правомощията му. Никога вече не трябва неизбирано от никого правителство да управлява близо година в условията на разпуснат парламент, да упражнява репресии върху политическите противници на президента и да се меси в изборната борба на страната на част от участниците в нея. Това не е демокрация и не е парламентаризъм.

По отношение и на двете каузи можете да очаквате много скоро инициативи от моя страна, в които ще разчитам на вашето участие и подкрепа. Благодаря ви още веднъж от сърце за това, че сме заедно. Бъдете сигурни, че никога няма да ви предам и не забравяйте – краят на една кампания е просто началото на следващата, а в нашия случай следващите избори могат да дойдат твърде скоро и ние трябва да сме подготвени.

Бог да пази България!

Любомир Танев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *