Излезе наяве виновникът за оставката на Нинова

Искането за отстраняването на Корнелия Нинова беше направено от мен на личната ми Фейсбук страница (която е различна от официалната) и не обвързва правителството на България, което в нито един момент не се е занимавало с нейната особа. Още по-малко пък засяга президента на България, с когото искането ми не е било съгласувано. Това написа във Фейсбук дългогодишият ръководен кадър на БСП и депутат в няколко парламента Антон Кутев.

,,Искането за отстраняването на Нинова от поста ѝ на председател на БСП беше направено в качеството ми на член на БСП от повече от две десетилетия, в това число над 15 години член на Националния съвет на партията, какъвто съм и сега. Съдбата на БСП е съдбовно важна за мен, защото в продължение на 9 години съм бил член на ИБ на НС на БСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, шест години – секретар на НС, бил съм председател на Областен съвет на партията, председател на комисии към НС и многократно член на районни и градски съвети на партията, както и на тяхните изпълнителни бюра”, допълни той.

В продължение на три мандата бях народен представител от името на БСП. Искането ми беше направено с дълбока загриженост за съдбата на партията и съм сигурен, че отговаря на въжделенията на голяма част от редовите социалисти, написа още Кутев в социалната мрежа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *