ГРАНИЦАТА НА ТОЛЕРАНТНОСТТА Е ТАМ, КЪДЕТО ЗАПОЧВАТ БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ

ГРАНИЦАТА НА ТОЛЕРАНТНОСТТА Е ТАМ, КЪДЕТО ЗАПОЧВАТ БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ

От три десетилетия българската политика в голяма степен се определя от една етническа партия – Движението за права и свободи, като нейният предишен лидер, сега почетен председател направо заяви на електората си, че той разпределя порциите в държавата. Факт е, че най-катастрофалните и разрушителни правителства бяха подкрепени с официалната или скрита подкрепа на ДПС.

И понеже партията има достатъчно депутати да влияе върху управлението, а политиците от статуквото се нуждаят от пазара на гласове, които ДПС може би осигурява /е, така се говори/, никой не смее да каже истинският проблем – ДПС не защитава българските национални интереси. Техният електорат в Турция дори не знае български език – нито говоримо, нито писмено. Но това не им пречи на тези избори над 90 000 гласа да изпратят в България, с което отново формираха етнически вот.

Медиите в Турция, както и много турски политици недопустимо се намесиха в българските избори. В Истанбул посещение по време на гласуването направиха депутати и кметове на турската държава. Предизборната агитация там се водеше само на турски език, в грубо нарушение на българския Изборен кодекс. Дори медиите там си позволиха да призовават турците да гласуват за “турчина в българската политика” Карадайъ. Сега пък излизат и публикации, в които Герджиков е с турското знаме. На плакатите на Карадайъ пък вместо българското също беше турското. На ЦИК това явно не направи впечатление, а и са безпомощни да осъществяват контрол в друга държава.

Крайно време е на това да се сложи край. Който иска друго гражданство освен българското, да няма правото да гласува. Който не знае български език писмено и говоримо – също да няма правото да гласува. Владеенето на български език е право и задължение на всеки български гражданин, както и поне основното образование.

Крайно време е да се погрижим за България. Толерантност и великодушие към всеки, който спазва законите в България и защитава нейните интереси, без значение от етноса си. Такъвд човек е част от нас. Но там, където се престъпва границата, трябва да бъдем безкомпромисни. За да я има България!

Елена Гунчева

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *