Асен Василев е с най-много преференции

Бившият финансов министър и съпредседател на „Продължаваме Промяната“ Асен Василев е получил най-много преференции на изборите в неделя. Той бе водач на листата на ПП в столичния 23 МИР и според неокончателните, но почти напълно обработени резултати, Василев е събрал 11 182 гласа. Другото лице на партията – Кирил Петков, е събрал 9472 лични гласа в 24 МИР.

В 25 МИР, където по традиция е т.нар. лидерска битка, водач на листата бе рапърът Христо Петров – Ицо Хазарта. Той е получил 6833 преференции. Председателят на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, който бе водач в същия район, има 4960 лични гласа. Червената лидерка Корнелия Нинова пък е събрала едва 1224 предпочитания.

Най-много преференции в ГЕРБ е събрал кандидатът от Благоевград Стефан Апостолов – син на кмета на Симитли Апостол Апостолов, бивш футболен съдия, който не за първи път се превръща в шампион по преференции. Той е получил 6763 лични гласа.

Отново в Благоевград водач на листата на ДПС беше Делян Пеевски, който бе издигнат за депутат въпреки санкциите по закона “Магнитски”. В този район той е събрал едва 286 преференции. В другата област, където бе поставен на първо място, Велико Търново, Пеевски има само 184 гласа. Водачът на листата на “Демократична България” Христо Иванов е събрал 598 лични гласа.

ИЗТОЧНИК:FROGNEWS.BG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *