Анастасия Гешева:Безспорно тези избори оправдаха характера си на кардинални и много важни за България.

Безспорно тези избори оправдаха характера си на кардинални и много важни за България. Но в много пунктове по различни причини от тези, които обществото в момента консумира. Едни се носят, не направо се реят, на крилете на еуфоричното състояние на безвремие, мислейки си, че са постигнали нещо голямо. Други се намират на долната станция на лифта на живота и се налага да си вземат довиждане. И двете групи не разбират, че това, което се случва в момента, не е това, което ще се случи съвсем скоро. Има едно много силно замъгление, че нещата се нареждат. Нищо подобно! Не само, че нищо не се нарежда, но тепърва всичко ще се пренарежда!

Аз много се радвам на една черта в характера си и тя е, че когато нещо не може да бъде променено в момента, спирам да се съпротивлявам и се движа по течението му. Точно това преживявам днес цял ден, още повече, че резултатите от изборите изобщо не са изненада.

Има обаче няколко много важни пункта, които ще наблюдавам в идващите дни. На първо място това е разпадът на БСП. Наблюдаваме финалното схрускване на една партия от глобалистките челюсти. Доста време им отне, но успяха. Само да подчертая, че катастрофално ниския, исторически трагичен резултат на БСП на тези избори, се дължи на подкрепата и за Румен Радев. Това, инициативният комитет на Радев и действията на двете му служебни правителства, включително нарушаването на Конституцията от негова страна доведе до отлив на гласове именно за БСП и разбира се истинските анализатори вече направиха този елементарен извод. Подкрепата на БСП за Радев е причината тя да е пета политическа сила в този парламент. Това го казвам специално на Дърева, Симов, Нонев, Йончева, Кутев, Добрев и особено на Зарков и Заркова. Ако не го разбирате, време е да се гръмнете! Ако го разбирате и ви харесва, време е историята да ви забрави!

Следващото важно нещо е балотажа в неделя. Още не мога да повярвам как изпуснаха Радев на първия тур! Сега ще треперят цяла седмица и ще се чудат откъде ще им дойде ударът. Ще си запазя една информация, която имам и ще проверя дали е вярна като мине балотажа. Но въпросът е #КОЙ кого ще подкрепи! Тук ще имаме фокус на сблъсъка в обществото. От подкрепите за или против Радев, или пък пас, ще видим още от разкриващите се лица на българската политическа класа в момента. Тук аз очаквам изненади! На Радев му рисуват втори мандат, ама де да видим….. 14-ти е различно от 21-ви.

ДБ се изравниха с Възраждане като електорална тежест. Мисля, че за умрелите може спокойно нищо да не се казва.

Нормално е партии без значение в българския живот да се разпадат като снежна топка в стена.

За двамата мошеници какво да кажа?
Трайно малцинство, също като ГЕРБ досега. Това не е партия, тя няма основа и много скоро ще се види, че без основа нещата не стават, дори когато ги крепят глинените крака на разпадащата се Дълбока Държава.
Например, какво противопоставяне с Русия в Черно море ще има, при положение, че Русия вече е съюзник на САЩ? Путин вече се отказа да воюва в Черно море, за каква американска операция ще се готвят Радев и Кирчо Идиота? Нещата просто се случват докато нашите тук си играят на политика. Нито евро ще могат да приемат, нито външната политика ще оправят. По въпроса за вируса ще видим какво ще направят, предупреждавам ги, че ще се изгорят много жестоко, ако решат да се правят на интересни!

Но има хубави новини.
Хазарта ще вземе зам министърски пост в образованието, а Даринка Такова най-после ще стане министър на културата. Дай Боже. Да им се видят всичките магарии.
А някои още чегартат Бойко…..
Огледайте се бе хора! Докато чегъртахте Бойко от април насам, съсипахте държавата, а Бойко си е тук и пак ще си управлява.

А Радев щял да променя Конституцията. Милинкият той, помисли се за нещо голямо, а то…нищо.

Анастасия Гешева

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *