Нидал Алгафари:БСП се срина до небивало ниво в над стогодишната ѝ история.

Приятели,

от неокончателните резултати за избор на народни представители стигам до няколко извода за себе си:
БСП се срина до небивало ниво в над стогодишната ѝ история. Най-лесно е да обвиним за този резил лидерката на партията, но няма да сме обхванали с това ни обвинение целостта на мъката им. БСП достигна това дъно защото явно не са прочели “Франкенщайн, или новият Прометей”, а който не чете…. няма как да знае.
ДБ се разпадна по същата причина. Не са прочели романа на Брам Стокър. Поне да го бяха разлистили щяха да разберат, че този който ги прие под закрилата си, отражението му в огледалата е с облика на двама кръвопийци.
ИТН пък не разбраха, че Данко е само в романа на Максим Горки, а в реалността главният герой извадил сърцето си за да свети ги закара до пропастта и там, героят прибра сърцето си и ги остави да скочат в пропастта.
ИБНИ не разбраха, че са малкият герой от романа на Сервантес и тичайки уж за свободата, поеха само салама.
Не са малцина тез, които пък са чели “Бай Ганя”. Харесват си този роман и героя и всячески се опитват да го пресъздадат в реалността ни и успяват.
Множеството от българите, явно са чели и харесват Джоузеф Хелър” и с тяхното непричом си причиняват сами на себе си да гледат култовия филм “Апокалипсис сега”.

Нидал Алгафари

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *