Каквито и критики да имаше Панов към ДБ, можеше да ги запази за след изборите – така се прави.

А сега обещания коментар за Лозан Панов. Прави чест на Христо Иванов че не каза критична дума за него. Достойно и мъжко поведение.
Безспорно качествен човек, но противопоказен за политика, не защото няма качества и не може да стане, а защото политиката е екипна, отборна игра.
Нито инициативния комитет, който го издигна, нито Инициатива Правосъдие за всички, да не говорим за Демократична България имаха нещо общо с кампанията му, не по тяхно желание, а по желания на личния му пиар. Всичко, което те правеха бе съгласувано и инициирано като план и послание от “семейния” пиар, която просто обсеби кампанията и прекъсна комуникацията му с другите екипи.
Как да получиш подкрепата на ДБ и да разшириш периферията, като хората не виждат съвместни изяви, координирани послания? Когато отсъстваш с ярки послания по ключовите теми на съвремието.
Подробностите вече нямат значение. Дни преди изборите, виждайки, че тактиката на семейния пиар, се сгромолясва и Панов е далеч, дори от възможното представяне, решават да търсят причината извън себе си. И тук е непростимото – като не успяваме ние, да ударим и тези, които ни подкрепят. Егото е ужасен съветник, особено при съчетание с ограничени възможности. Каквито и критики да имаше Панов към ДБ, можеше да ги запази за след изборите – така се прави.
Нямам представа кой плаща на въпросния семеен пиар, сигурно е че някой плаща.
Никой нямаше особено надежди, че при Румен Радев има място за силен кандидат на анти-ГЕРБ вота, особено толкова късно и с толкова монотематично говорене, но анти-ДБ кандидат никой не е очаквал. Лозан Панов няма как да се крие зад пиара си, защото е негово решението с кого и как да прави кампанията си. Още в мига, в който разбрах за избора му за главен съветник знаех, че провалът е вероятен.
Слава богу, няма да се реализира продължението на този снецарий, а именно тайния и дистанциран от ГЕРБ кандидат за премиер и прочие задкулисни интриги, които близки до Борисов ментори на пиара бяха подготвили.

Илиян Василев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *