Трикове за красива кожа

На всеки се случва понякога да прекали с вредните храни и напитки. Това веднага се отразява на тялото. Подуване, газове, неприятни усещания са само първата част. Освен това, кожата също започва да страда. Появяват се пъпки, видът и е повяхнал и уморен. В този случай, имате нужда от детокс. Помогнете на тялото си да се отърве от токсините и възстановете блясъка на кожата си с тези 4 лесни стъпки:

Изхвърлете рафинираната захар от ястията си Няма по-добро място да започнете от изключването на рафинираната захар, тъй като това води до повишаване на нивата на инсулин, което от своя страна води до възпаление. За непосветените такова възпаление може постепенно да направи кожата ви увиснала и набръчкана. Това е така, защото възпалението разгражда колагена и еластина, необходими за поддържане на кожата ви гладка и еластична. Така че е време да се сбогуваме с десертите, сладките лакомства и газираните напитки. 2. Кажете ДА на зеленолистните Ако искате да имате нещо здравословно под ръка, тогава се запасете с червено зеле, зеле, бейби спанак и айсберг. Отличен източник на витамин В, С и Е те също съдържат омега-3, калий, желязо и магнезий. Включете ги в смутита и салати.

3. Чао чао кафе Прекомерният прием на кофеин има тенденция да ви дехидратира, така че може да искате да го изключите от ежедневието си докато сте в режим на детокс. Вместо това добавете зелен чай или дори дълга глътка лимонова вода, тъй като е пълна с антиоксиданти, които могат да възстановят кожата ви. 4. Благословете кожата си с всички естествени грижи за кожата без химикали Когато полагате специални грижи, за да изключите токсините от храната си, трябва да се уверите, че не се намират върху кожата ви. Така че, докато детоксикирате тялото си, можете да преминете от обичайните си козметични продукти и лосион към обикновен и естествен овлажнител като кокосово масло. Той е с антибактериални свойства, които също ви позволяват да се насладите на чиста кожа.

източник:actualno.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *