Лесни трикове: Как да се справим с чупливите нокти

Всяка жена мечтае за красиви и дълги нокти. Нежен цвят за лятото и подходяща форма ще са перфектният завършек за лятната ни визия. Но знаем ли как да постигнем здрав вид и да поддържаме ноктите си?

Представяме ви 5 начина, които ще ни помогнат да се сдобием с красиви нокти, без да отделяме прекалено много време.

Спрете да си гризете ноктите Колкото повече си гризем ноктите, толкова по-неравномерно ще растат. Това ще ги направи слаби и ще ги предразположи към чупене.

Масажирайте ноктите си ежедневно Доброто кръвообращение предпазва кожата ни и я прави по-красива. Същото важи и за ноктите ни. Важно е да ги масажираме с крем или лосион, преди да си легнем. Това ще увеличи кръвообращението и по този начин ноктите ни ще растат по-бързо.

Не нанасяйте лак за нокти твърде често Лакът за нокти е сериозен фактор за здравето на ноктите ни. Желанието винаги да сме в тон ни провокира редовно да се лакираме с различни цветове, но химикалите в лаковете правят ноктите ни слаби. Добре е да ги лакираме по-рядко, а ако е особено наложително – да използваме основа.

Оформяйте ноктите си в овална или правоъгълна форма Ако се оформят в правилна форма, ноктите ни ще растат здрави и дълги. Важно е да ги оформяме по правилния начин и да не ги пилим прекалено енергично. Приемайте витамини за нокти

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *