Какви мъже харесват жените? (Примери за перфектно мъжко тяло)

Няма защо да си кривим душата, не мисля, че е тайна, че много хора тренират точно за да бъдат по-красиви и привлекателни (както мъжете, така и жените).

В интерес на истина има не малко поручвания в тази област. Те показват какъв тип мъжко тяло предпочитат и намират за привлекателно жените.

И все пак е хубаво предварително да започнем с няколко неща.

Първо тези изследвания не слагат всички под един общ знаменател.

  • Има жени които харесват големите бицепси и широкия колкото гардероб гръб.
  • Но има и жени, които при самата мисъл за огромни мускули са готови да избягат колкото се може по-далеч.

И второ мускулите са само един от много фактори които привличат жените, както можете да видите от коментарите тук. Не се надявайте само на тях.

Това което искам да кажа е че няма как да има едно единствено перфектно мъжко тяло, което ще допада на абсолютно всички жени. Но определено има такова, което ще допадне на повечето.

И точно това ще разгледаме тук.

Жените предпочитат мъже с по-малко мускули от колкото може би бихте предположили

В поредица от проучвания проведени от Университета в Калифорния са достигнали до много интересни резултати.

Това което са се опитали да открият е каква е зависимостта между колко мускулест е един мъж и колко привлекателен е той за срещуположния пол.

Нека погледнем:

Задача: Можете ли да предположите кои тип мъжко тяло жените са намерили за най-привлекателно?

Отговорът е:

Мнозинството от жените са избрали за най-привлекателното изглеждащо тяло първото на втори ред.

В това излседване са участвали 141 жени със средна възраст от 20 години. Това може да изглежда и като малка бройка участнички но и други изследвания потвърждават тези данни.

Казано с няколко думи – жените предпочитат мъже които не са толкова мускулести.

Следващата картинка на малко по-мускулестия човек (по средата на втори ред) е била избрана със съвсем малка преднина като най-секси. Но интересното е че колкото по-мускулест е мъжа толкова по-малко годен за дълготрайна връзка се смята че е.

Това е бил един от зададените въпроси в изследванията и зависимостта е доказана.

Същевременно с това се забелязва и тенденцията по-мускулестите мъже да бъдат предпочитани за еднократни или краткотрайни връзки.

Възможно е жените да смятат по-мускулестите за неподходящи за дълготрайна връзка предимно заради очакването те да са имали повече сексуални партньори. Също така очакват от тях да бъдат като цяло по-агресивни.

Ако имате тяло като на Крис Хемсуърт в Тор не е нужно да се притеснявате. Има достатъчно жени които ще искат да имат връзка с човек като вас.

Но идеята ми е друга.

Ако сте по-слабичък и искате да изглеждате като Лазар Ангелов (примерно) и единствената причина са жените то изобщо не трябва да се притеснявате. Поемете дълбоко въздух и се успокойте. Не е нужно да сте огромен за да бъдете харесвани.

Пропорциите и стегнатият вид са много по-важни

Това което може да се отбележи е и че приятни за окото пропорциите и стегнат вид са много по-важни фактори в съвременното ни общество от колкото мускулната маса сама по себе си

В изследването което споменах по-горе следните 3 вида мъжка физика са били оценяване и слагани на последно място по атрактивност.

Височината също оказва влияние

За жалост височината е нещо което е генетично наследено и не можем да направим кой знае колко по отношение на това колко високи ще сме.

Но както и да го погледнем по-високите мъже са по-атрактивни.

Това не означава непременно че ако сме по-ниски сме прецакани завинаги. Прото трябва да работите с каквото имате.

Насочете вниманието си към подобряване на стойката си. Определено последното нещо което искате е да бъдете изгърбен. А в днешно време все повече хора работят в офис и зад компютъра – няма нищо по-лошо за добрата стойка от това.

Важно е да се знае че добре модифициран тренировъчен режим насочен към развиването на правилните пропорции в тялото ви може да ви помогне да изглеждате по-висок.

Един от старите фитнес легенди Винс Жиронда е познат точно с това че са му казвали че от далеч изглежда много по-висок от колкото всъщност е.

Разбира се, това не е всичко

Въпреки че мускулите, височината, и стегнатостта са едни от най-важните фактори за физическата привлекателност на мъжа не бива да забравяме че те са само част от цялата картина.

Това колко сте привлекателни е комплексен въпрос и не е само до един или два фактора.

И други качества са доказани че правят един мъж по-секси и по привлекателен като:

  • Зрялост
  • Щедрост
  • Статус
  • Колко сте забавен
  • Внимателност
  • Емпатия
  • Аромат

И доста други фактори които биха могли да Ви се сторят много странни, като, носенето на чевено, пускането на леко набола брада, доброволчески труд, практикуването на екстремни спортове, малки белези, дори яденето на чесън.

Но не забравяйте може би най-важният фактор от всички, това как мъжът кара да се чувства една жена.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *