Бойко Борисов: ЦИК ги хванахме по боксерки

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов беше на посещение при кметицата на Симеоновград Милена Рангелова. През седмицата при спецакция на полицията срещу търговията с вот бяха задържани съпругът ѝ и синът ѝ. Обвинения не бяха повдигнати.

Тя разказа на Борисов как са били задържани близките ѝ. По думите ѝ те не се занимават с купуване или продаване на гласове. 

Намесата на МВР в избори се случва само в държави от третия свят, смятат от ГЕРБ и обясниха, че ще подадат сигнал до международните институции.

Лидерът на ГЕРБ коментира твърдението на партията, че у нас са внесени 228 машини за гласуване в повече, като целта била да бъдат добавени 228 хил. гласа на определени партии и субекти.

От „Сиела-Норма“ отговориха, че машините са техни и смятат да ги ползват в Албания, Грузия и у нас, но за дейности извън изборите. Според Борисов този отговор е незадоволяващ.

„Вчера ги хванахме по боксерки и още нямаме отговор, какъвто да ни удовлетвори. Съгласно закона, има над 12 хил. сертифицирани машини, стоят в специален склад – не мога да си закарам шкодата да ми я пазят там, той е само за тези машини. Изведнъж в това помещение се появяват някакви нови 228 машини, от същия тип в склад, в който нямат работа. Това са точно 2228 хил. гласа. Те дават някакви глупави отговори, че щели да се тестват някъде в чужбина“, коментира Борисов.

Очаква се днес Централната избирателна комисия да проведе заседание и да разясни ситуацията с машините.

По думите на Борисов той няма доверие, че няма да се извърши злоупотреба. „Първи въпрос – защо са в този склад. Втори въпрос – защо ги пази държавата. Трети въпрос – защо са същите. Четвърти въпрос – защо са същите. Въпрос към ЦИК – защо се подиграват с нас“, попита лидерът на ГЕРБ и допълни, че измама няма да се извърши, защото от ГЕРБ са ги хванали.

Относно твърденията, че представители на ГЕРБ и ДПС са се срещали, за да преговарят за бъдеща коалиция в следващия парламент, Борисов каза:

„Нито аз, нито моите заместници, нито, който и да е, не е оторизиран да води каквито и да е преговори, с която и да е партия. Аз, когато искам да говоря с ДПС, го правя публично, както с всички останали. Не е вярно, че сме говорили. Нито Корнелия Нинова се е срещала, по телефон не се е чувала с мен от година време. Сега сапунисват и нея заради измамата с машините, която правят, защото искаме да преброим контролните талони“, коментира Борисов.

Той разкритикува демо версията за гласуване на ЦИК, където не фигурира номерът на ГЕРБ в бюлетината, защото са само до №22.  

източник:novini.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *