ЗОДИЯ ОВЕН

Черти на зодия Овен

Реклама

  • Силни страни: Смел, решителен, уверен, ентусиазиран, оптимистичен, честен, страстен
  • Слаби страни: Нетърпелив, мрачен, сдържан, импулсивен, агресивен
  • Овенът харесва: Удобни дрехи, поемане на ръководни роли, физически предизвикателства, индивидуални спортове
  • Овенът не харесва: Бездействие, закъснения, работа в която не се използват талантите на човек

Като първи знак в зодиака, присъствието на Овен винаги поставя началото на нещо енергично и бурно. Те непрекъснато търсят динамика, бързина и конкуренция, като винаги са първи във всичко – от работа до социални събирания. Благодарение на управляващата си планета Марс и факта, че принадлежи към елемента на Огъня ( точно като Лъв и Стрелец ), Овенът е една от най-активните зодии. В тяхната природа е да предприемат действия, понякога преди да помислят добре за това.

Слънцето им дава отлични организаторски умения, така че рядко ще срещнете Овен, който не е способен да завърши няколко неща наведнъж, често преди обедната почивка! Техните предизвикателства се проявяват, когато станат нетърпеливи, агресивни и изхвърлят гнева, насочвайки го към други хора. Силните личности, родени под този знак, имат задачата да се борят за целите си, прегръщайки сплотеността и работата в екип чрез това превъплъщение.

Овенът управлява с главата си, като често буквално върви напред с глава, навеждайки се напред за да набере скорост. Неговите представители са естествено смели и рядко се страхуват от изпитания и рискове. Те притежават младежка сила и енергия, независимо от възрастта си и бързо изпълняват зададени задачи.

Воден от историята на Златното руно, Овена е готов да бъде героят на деня, да отлети и да носи на гърба си застрашени и безсилни хора. Всеки Овен има задачата да споделя позицията, възгледите си и физическата си сила с други хора, ако не го прави енергията ще бъде спряна в естествения си поток, страхът ще ги завладее.

Зодия Овен любов и взаимоотношения

Овенът е огнен знак, който изпитва необходимостта да поема инициатива по отношение на романтиката. Когато се влюбят, без дори да се замислят значително, те ще изразят чувствата си към човека, в когото са влюбени. Съвместимостта на Овен с други зодии е много сложна. Влюбените Овни могат да обсипят любимия си с обич, понякога дори с излишък, забравяйки да проверят информацията, която получават в замяна. Те са много страстни, енергични и обичат приключенията. Овенът е страстен любовник, понякога дори пристрастен към плътските удоволствия.

Техният съвместим знак за свързване, такт и дипломация е Везни, който е най-отдалечената точка от тяхната естествена личност. Всеки знак притежава качествата, които липсват на другия. Овенът трябва да възприема всички сигнали на Венера, защото зодия Везни се управлява от планетата Венера, с цялата й любов, нежност, радост, мирно удовлетворение и прелюдия. Други знаци с които Овенът си пасва идеално са Овен, Лъв и Стрелец. И все пак партньорът им трябва да има предвид, че всеки ден те се нуждаят от адреналин и вълнение и връзката им може да бъде силна и дълготрайна само ако са удовлетворени първоначалните им нужди.

Приятели и семейство

Приятели – Социалният живот на представителите на Овен е винаги в движение, топъл и изпълнен с нови срещи. Те са толерантни към хората с които влизат в контакт, уважават различните личности и откритостта, която могат да предизвикат с просто присъствие. Овните имат широк приятелският кръг включващ изключително различни и дори странни за останалите хора, най-вече за да чувстват, че имат достатъчно различни виждания по лични въпроси, които не знаят как да разрешат. Тъй като хората, родени в зодия Овен, лесно влизат в комуникация, директни и честни в подхода си, те ще направят невероятен брой връзки и познанства през живота си. И все пак те често съкращават много от тях заради нечестност и неясни намерения. Дългосрочните приятелства в живота им ще дойдат с онези, които са също толкова енергични и смели да споделят вътрешността си по всяко време.

Семейство – Независим и амбициозен, Овенът почти винаги знае къде, какво и защо, когато навърши възраст за да се отдели от семейството си. Като деца те могат да бъдат трудно контролирани и ако не получат достатъчно любов и търпение от родителите си, всичките им връзки по-късно в живота могат да страдат. Много гняв излиза от знака на зодия Овен, ако се появят твърде много ограничения. Когато случаят не е такъв, те ще поемат семейните задължения и ще ги извършват с радост, като никога не отказват повече работа, сякаш запасът им от енергия е безкраен.

Кариера и пари

Тук зодията Овен блести най-силно. Тяхната работна среда е идеалното място за тяхната амбиция и креативност, като те се борят да бъдат възможно най-добри. Естествено родени, като лидер, Овените предпочита да издава заповеди, вместо да ги получава. Бързината на ума и огромната енергия за движение им помага да бъдат винаги една крачка напред. Всичко, което трябва да направят, за да постигнат целите си, е да следват избрания от тях път и да не се отказват от професионалните планове, водени от емоции. Изправени пред предизвикателство, Овените бързо ще оценят ситуацията и ще намерят решение. Състезанието не ги притеснява, вместо това ги насърчава да блестят много по-ярко. Те могат да имат страхотна кариера в спортни и предизвикателни среди и да се наслаждават на избрания от тях път като полицаи, в армията, мениджъри и т.н.

Въпреки че представителите на огнената зодия Овен могат да са мъдри и да спестят малко пари за „всеки случай“, това не се случва често, защото радостта от харченето им и поемането на рискове е още по-голяма. Те живеят „сега“ и не са толкова фокусирани върху бъдещето и това може да ги направи прибързани и ирационални когато става въпрос за пари и финанси. Но те винаги намират начин да печелят пари и да компенсират изразходваното.

Как да привлечем мъжа Овен?

Независимостта е ключът към разбирането на зодия Овен, тъй като те не обичат да приемат заповеди от другите. За да съблазниш мъж Овен, трябва да се научиш да играеш играта по неговите правила. Този човек често намира преследването на обекта на своето желание за по-вълнуващо от улова и неговата завладяваща природа често го кара да гони партньори, които не може да има. За да привлече вниманието му, жената трябва да играе трудна игра, за да го получи, сякаш изпраща съобщение, че трябва да се бори за награда, и да спечели тази, с която наистина иска да бъде.

Овенът е влюбен мъж бързащ да се превърне в „рицар в блестяща броня“ за партньора си, така че трябва да му бъде позволено да бъде такъв от време на време. В лош ден Овенът може да бъде егоцентричен, арогантен и упорит, но също така смел, авантюристичен и страстен. Връзката с този мъж може да бъде забавна и вълнуваща, но лесно наранява, ако партньорът му не разпознае енергията, необходима на връзката им да продължи.

Как да привлечем жената Овен?

Жената Овен е безстрашна и естествен лидер. Те са енергични, харизматични, динамични и влюбени в предизвикателствата и приключенията. Ако искате да привлечете вниманието на жена Овен, трябва да я оставите да ви съблазни и да апелира към нейната независима природа. Жена, родена под зодията Овен, е изключително страстна и сексуална, което я прави неотразима за противоположния пол. Тя никога няма да позволи да бъде превзета от някой мъж, като в същото време жадува за любов, но се опитва да държи всичко под контрол.

За да привлече жена, родена в този знак, мъжа трябва да предприеме действия, така че да показва как поема контрола. Тя трябва да бъде свободна да проявява инициатива и да се бори за привързаността на любимия човек, очаквайки същото в замяна. След като се влюби, тя е изключително вярна и на моменти прекалено ревнива. Да се ​​срещнеш с нея означава да й отдадеш цялото внимание, от което се нуждае, да й отделиш време и постоянни усилия, за да докажеш, че зад този акт стои любов. Уверена и властна, тя не се нуждае просто от някой, който да следва, а от някой, който да бъде еднакво енергичен и силен. Връзката с жена Овен може да бъде интересна, пълна с приключения и вълнение, но само ако човек е готов от време на време да поеме по-малко доминираща роля.

Съвместими знаци, които Овните трябва да имат предвид: СтрелецЛъвВодолей,

БлизнациВезни

Известни личности зодия овен

  • Карл Велики – Карл Велики обединява по-голямата част от Западна Европа за първи път след Римската империя. Понякога е наричан „Бащата на Европа“.
  • Чарли Чаплин – Той е роден в бедност в Англия. Започва да свири на сцената от малък. След като се премества в Америка, той става филмов актьор и е известен по целия свят със своята роля в немите филми.
  • Леонардо да Винчи – Художник, скулптор, архитект, музикант, инженер и изобретател, Да Винчи е запомнен главно като един от най-великите художници на всички времена.
  • Ото фон Бисмарк – Обединява повечето германски държави в мощна Германска империя под пруско ръководство и става първият канцлер на обединена Германия.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *