Евгений Ганчев:Не мога да приема безразлично призивите да вярваме на науката и упреците, че не вярваме в науката.

Уважавам науката и вярвам в нея. Но в науката винаги са се подвизавали и се подвизават учени, в това число и лекари, чиито зловещи изследвания, разработки и открития са донесли на човечеството много мъка и смърт. Да не се връщаме назад в мрачното средновековие. По-новата история на човечеството познава и д-р Менгеле с неговия екип, и създателите на атомната бомба, и откривателите на не едно опасни лекарства… Затова не мога да приема безразлично призивите да вярваме на науката и упреците, че не вярваме в науката. Наскоро един наш известен гост на телевизионни студиа отговори на скрития упрек на водеща, че науката не алармира за откровени безобразия (цитирам по памет и по смисъл, не буквално): Ако днес искаш да вървиш нагоре в научната си кариера, трябва да пишеш и говориш само това, което се очаква от теб. Иначе бариерата се спуска пред развитието ти.


Толкова за вярата ми в съвременната наука. Толкова за вярата ми във ваксини, които са одобрени за прилагане “под условие”, така да се каже. Да не се повтарям и за забраната да се извършват аутопсии на обявени за починали от Ковид нещастни жертви на вирус, за който все още има съмнения, че е създаден в нечии лаборатории от… учени.


А иначе… Да, вярвам в Науката и уважавам безкористните и прегърналите Истината Учени. Вярвам, че все още има такива и се надявам да доживея времето, когато Те ще проговорят.

Евгений Ганчев, фейсбук

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *