Илиян Василев: Борисов и Пеевски преминаха всички граници в човешкото приличие и политическият морал.

След изявите на Делян вчера при “смутената” Ризова, и на Борисов, който нарече Радев българоубиец, са преминати всички граници, мислими и немислими, в човешкото приличие и политическия морал.


ГЕРБ залага съдбата на всички свои членове и ръководни кадри на картата на спасението на Борисов. Партията е преминала в режим война, и там всяко престъпление срещу съвестта и всяко словоблудство е оправдано.


Групов когнитивен дисонанс, когато самите те не могат да съвместят познанието за стореното от самите тях с нуждата от вътрешно съгласие и хармония. За това бягат във виртуален свят, в който Бойко е храбрец, а Делян е жертва.
Да наричаш Радев българоубиец, след 12 години управление и колабирала здравна система, издава ментално разстройсто, опит за последен и отчаян щурм с едничката надежда ГЕРБ да се върне на власт, за да спаси от правосъдие Борисов и за да му запази откраднатите пари.
Не се заблуждавайте, за банкянския Мефистофел живот без власт, без пари, без свобода е немислим. Той си спомня дните на Живков в затвора и под арест и това не му дава да мигне.


Цялата предизборна битка е в името на спасението на лидера, защото съзнават, че ако останат извън властта е въпрос на малко време да падне и последната преграда – Гешев. И тогава “царят е гол”, а ГЕРБ се разпада. Високите проценти в момента се дължат на военна мобилизация и лоялността/страха от Вожда, но те не могат да произведат власт.
На фона на последните изяви на ГЕРБ защитата от страна на Радев на схемите на Борисов и Добрев в енергетиката е не само неморална, но и самоубийствена. Той си мисли, че може да открадне лоялността на няколко шефове, назначени от ГЕРБ, но това ще е до първия завой на съдбата, в която те видят че Борисов се връща на власт или лично или най-вероятно през проксита в схемата ГЕРБ,ДПС, БСП и ИТН.
Изобщо Румен Радев прави поредица от грешки в съжденията, в приоритети и най-голямата от тях, че не разбира че сме във война. За да се спре Борисов, трябва да се изолираш от зависимост от Кремъл, поне от най-острите форми. Идеята, че просто ще изместиш банкянския и Пеевски във политическите и финансови потоци с Москва, е във висша степен наивна. А частта, в която се предава доверието на протестните партии, е аморална.

Илиян Василев,фейсбук

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *