Илиян Василев: Взрив ли е разрушило тръбата на Булгартрансгаз?

Пиарите на Булгартрансгаз, които са същите като на Бойко, измислиха “великата опорка”, че снощи нямало взрив, а разкъсване на тръбата със звук с повишена чуваемост.


Такава паника е настъпила, че няма накъде.
БТГ пиари е добре да опитат да го кажат на жителите на Ветрино и околните села, стреснати в съня си преди 3 часа тази нощ, от разкъсване, което те приели за взрив, за бомба, за терор в нощта, изобщо за ужас. И които до обяд никой не беше информирал за какво иде реч. Ама и те, как изобщо са могли в съня си да не усетят тънката разлика между взрив и разкъсване, което било “технически контролируемо”!? – тази глупост също прочетох, дори Севда ТВ трудно може да стигне до подобни “висоти”. Ако можеха да контролират взрива, щяха да понижат рязко налягането и да няма взрив/разкъсване/разхерметезиране.


И между другото, какво прави прокуратурата там – нали да установи разликата между разкъсване и взрив. То е ясно, че такова ще бъде заключението. Има разбира се и версия следствието да намери управленска, проектантска, изпълнителска и прочие човешка грешка. Защото ако свързваш стари и нови тръби и не си отчел износване и по-нисък капацитет на старите да издържат по-високо налягане – това природно бедствие ли е или човешки, управленски грешки? Това неумение ли е, глупост ли е, или упрвляема временна загуба на разсъдък?


За мен е престъпление, за което се носи грешка.
И бай дъ уей – има ли застраховка БТГ за тази авария, ако да, застрахователят едва ли ще плати без въпроси, ако не, защо няма? Смо загряваме с въпросите..

Илиян Василев,фейсбук

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *