Илиян Георгиев:Големите нефтени и газови компании: “Казаха ни, че не сме желани

Това е отговорът на големите нефтени и газови компании на срещата по климата в Глазгоу. “Казаха ни, че не сме желани”. ОК. Тогава правителствата да намалят и покриват търсенето. Подтекстът е зловещ – големите нефтогазови компании няма да инвестират, за да има нефт и газ, което означава високи и устойчиви цени на горивата, на топлинна енергия, на тока и т.н.


Срещата е обречена, но усилията, които ще се положат за да не бъде представена като провал няма да имат равни. Истината е, че големите замърсители Китай, Русия, Бразилия, Индия, ще говорят, но няма да действат. Дори Байдън не можа да убеди Конгреса и отива на срещата без доказателства за намеренията си.


Междувременно вече над 7 трилиона долара годишна ще се изливат за “Зелен преход” и накрая – Украйна и Молдова ще получават помощи за зелен преход, които не вършат никаква работа. Големите инвестиционни банки и МАЕ вече смениха тона и твърдят че поне до 2030 година потреблението на нефт и газ ще расте, въглищата са изкупени за 2022 година, и фосилните горива ще имат бъдеще и след 2050 година, но европейските политици упорстват.

Илиян Василев, фейсбук

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *