Анастасия Гьошева:Путин е единственият световен лидер, който официално обявява размерите на епохалните промени, в които Земята навлезе.

По време на две важни глобални събития, срещата на Г-20 в Рим и днешната среща за климата в Глазгоу, аз много внимателно изслушах Путин във Валдай.

И ето какво схванах и забелязах.

Путин е единственият световен лидер, който официално обявява размерите на епохалните промени, в които Земята навлезе. Нещо, което говорим от години, че идва. Най-после го чух от устата на най-влиятелния политически лидер в света. Да, на Земята започнаха епохални исторически промени, които ще бъдат толкова мащабни, че ще отнемат столетия и ще бъдат извън възможността на историческите методи за анализ и оценка. Срещу тях не може да се върви, всичко живо ще трябва да им се подчини, иначе ще загине. Това е отвъд глобалния поглед, защото има и по-горен смисъл от глобалния земен смисъл. И Путин това го разбира. У друг лидер такова разбиране не съм забелязала. У другите има не само разбиране на дребно, но изключително схематично, няма широко скроени политици сега. Това е резултат от школата на глобалистките университети, за които имах пост преди дни. Кадрите, които глобалистите са подготвили и поставили навсякъде по света и у нас, виждат само до върховете на носовете си и нито сантим повече!

Путин каза на глас официално нещо, което аз говоря от много години, но само верни последователи тук от години помнят. ЧЕ АМЕРИКА И ЗАПАДЪТ СЕГА ПРЕЖИВЯВАТ ВТОРОТО ПОДОБРЕНО ИЗДАНИЕ НА БОЛШЕВИШКАТА РЕВОЛЮЦИЯ, ПРЕЗ КОЯТО РУСИЯ МИНА ПРЕДИ 100 ГОДИНИ. България впрочем също мина!
Благодаря, приемам овации и цветя!
Всички тъпотии на политкоректната болшевишка демократическа партия в САЩ и на еврейските задкулисни фамилии Русия ги преживя и оживя. Не коментирам въпроса с произхода и генезиса нито на Ленин и Троцки, нито на еврейските им корени, те са друга тема! Коментирам, че историята се повтаря и важното е следното – ТОВА, КОЕТО ЗАПАДЪТ СЕГА ПРЕЖИВЯВА И ПРЕДСТОИ ДА ПРЕЖИВЕЕ, ИЗТОКЪТ И ЧАСТ ОТ СЛАВЯНСТВОТО ВЕЧЕ ГО ПРЕЖИВЯ.
Е кой е по-напред?

Путин категорично се обяви против моделите на глобализма за Русия. И потвърди ролята си на световен антиглобалисти гравитационен център.

Предвид дълбоката съвкупност от теми в това изказване във Валдай, аз сега ще разгледам това, което на мен ми се стори най-съществено. Има и други анализи, други гледни точки, можете да ги прочетете. Преди всичко да отбележа, че Путин на шега подхвърли, че Валдай фактически е нов ООН. Той никога не говори случайни неща, особено когато се шегува!

Руският лидер поема нов път на световна работа с оглед осъзнаването , че промяната е отвъд глобална. Това категорично го заявявам! Валдай 2021 е програма за начало на нов път за Русия в нови световни и планетарни космически реалности.
Но е съвсем видно, че дори на него не му е много ясно какво ще е това ново.
Тук идва интересното.
Направи ми впечатление, че Путин не може да обясни това, което предстои. Говори с клишета за него, запъва се и използва стари маркери като споменаването на Бердяев, което показва, че нито той, нито екипа му имат представа в какво точно ще се изразява реално новата роля на Русия. Но това не е учудващо. Промяната е толкова сериозна и толкова качествено нова, че никой не може засега да обеме нито мащаба и, нито същността и. Путин се клатушка като патка, търсейки опора за новия свят върху старите основи без да разбира най-важното, че новото, което идва върху старите основи няма да стане. Всички те ще се разрушат и Русия хич няма да стъпва на Бердяев, ама хич! Но ще трябва време и то много за това. Засега е добре, че осъзнава дошлата промяна. Търси да стъпи върху имперския ствол на руската идентичност, но и той не е основа, там няма основа.

Разбира се опира се на най-надеждната засега основа, съветската победа във Втората Световна война. Ама Русия ще трябва да излезе и от там, за да влезе в новия си път.

И сега особено важното.
Според мен.
Путин всячески се стреми да не му личи, че иска да стъпи на единственото правилно основание на новия ред – комунизма, социално общество. Да не говорим, че бяга като дявол от тамян да изрича тези две думи. Комунизъм и марксизъм категорично не споменава, а социална държава спомена един път много вяло, да не личи че мисли за това.

Е, има време.
Ще разбере, и той и всички, че бъдещето е това и то много близко бъдеще с много дълга продължителност. Но има време, въвеждането на нов подобрен идеен комунизъм на Земята ще стане бавно и полека. Дотогава ще се мъчим да измисляме нови стари модели, които да си предлагаме за живот и всеки един от тях ще се срива, защото времето на всичко останало свърши. Свърши.
Времето на капитализма свърши.

Завършвам с още една голяма червена точка за себе си, защото видях още една моя теза, която Путин потвърди. Че ДД не е успяла в нито един свой проект от 13 години насам! В нито един.

Благодаря!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *