Елена Гунчева: Радев няма оправдание за гражданството на Кирил Петков.

Носи ли отговорност Радев за нарушението на КП? Допускам, че може и да не е знаел, че КП има двойно гражданство и да се е предоверил на декларацията му. Въпреки, че тогава се поставя въпроса кой е предложил на Радев КП, защото ако го познаваше лично, щеше да ги знае тези работи. И разбира се, чисто хигиенната практика на такъв важен държавен пост да проверяш всеки, на когото се доверяваш.

Но! Както казах, може и да не е знаел. Но няма никакво оправдание за това, че след като научи за случая, продължи заедно с него да замазва истината и да ни разправя какво било в сърцето му. Бих приела подобно твърдение в латиносериал, но от държавен глава доста олеква. За това, че цял президент оправдава подобно документно престъпление и нарушение на Конституцията, няма да говоря. Недостойно е. Колкото и да му е близък или да е доволен от него, много грозно впечатление направи това, че го подкрепи в лъжите. И пак казвам – ако не бяха лъгали и двамата до последно и да се бяха опитвали да ни правят на камилчета, а се бяха извинили, повече дума нямаше да кажа. Но наглостта и лъжата вбесяват.

Никой държавник не може да си позволи да неглижира законите и Конституцията. И да оправдава човек, който ги е нарушил. Толкова! Останалото е ясно. Манипулираните единици от електората вярват на телевизора. Мислещите започват да си задават въпроси. Посветените виждат проекта и колко нескопосано е скроен. Да влезе Конституцията!

Елена Гунчева фейсбук

1 thought on “Елена Гунчева: Радев няма оправдание за гражданството на Кирил Петков.

  1. Е. Гунчева,мислех,че сте почтена но съм сбъркала. По нищо не се различавате от продажните мутри и това го разбраха много българи,затова вашата партия няма да бъде в парламента ,и за вицепрезидент не се напъвай няма да станеш.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *