Кацаров даде Борисов на прокуратурата.

Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров сезира Софийска градска прокуратура относно изказване на председателя на ПП ГЕРБ Бойко Борисов за ваксините срещу COVID-19.

Причината е, че на 24 октомври лидерът на ГЕРБ е разпространил информация относно ваксините. Той е посочил, че „имунизират населението с ваксини с изтекъл срок на годност – Pfizer – до 30 септември им е срокът на годност“. Кацаров се позовава на отразяването в медиите на изказването на Борисов.

„Изявлението е от категорията фалшиви новини. В България се прилагат ваксини и лекарства само в срок на годност. Няма леикар или фармацевт в света, който би дал на своя пациент лекарство с изтекъл срок на годност. Пандемията с Ковид-19 е не само здравен проблем. Това е национална криза, засягаща на практика всички сфери на обществени живот“, пише в сигнала си здравния министър.

И е категоричен, че разпространението на фалшивата новина, „което вероятно е било направено като част от предизборната кампания на г-н Борисов е обществено опасно деяние, предвид факта, че лицето е бивш министър-председател на България, а в момента е председател на политическа партия ГЕРБ и поради това, изказването му може да повлие на решенията на много хора“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *