Илиян Василев:Булгаргаз продължава да ни лъже.

Идва 1 ноември, а заедно с това и новата ура цена на Булгаргаз от 126 лева за МВтч и някой трябва да поеме отговорността. E какво излезе, че Булгаргаз пак лъже – нямало възможност да се внася азерски газ, а БТГ твърди, че може да се вкара до 6 милиона кубически метра на ден от Гърция. На Неа Месемврия от ТАП всеки ден влиза по 4 милиона кубически метра.


И пак да питам защо Павлов бяга като дявол от тамян от дебат, а работи само с прес съобщения, с явяване по единично в студио и само при познати “меки” журналисти. Като толкова е уверен защо не се яви на дебат, за да лъсне пред бг обществеността истината кой и защо краде азерския газ?


Количествата които Булгаргаз вкарва са далеч дори под минималните договорки от 225 милиона кубически метра за първите девет месеца. Вкарани са 166 милиона кубически метра!? за деветте месеца.
Дори шефа на БТГ казва ча има и капацитет и начин да се вкара азерския газ и данните са при него.


Николай Павлов продължава да лъже нагло и безогледно.
И пак да питам какво става с недовзетите количества, от които Булгаргаз се отказва по договор? Къде се реализират те, при какви ангажименти от българска страна и какво става с “ползите”?


И капацитети има /стоят невзети на търговете на ДЕСФА/, и желание от азерска страна. Чудя се защо го прави, защото е ясно че ще бъде сменен неизбежно. И истината ще лъсне. И тогава затворът няма да му се размине, защото тези които го крепят сега няма да му помогнат.
Ако цялото количество азерски газ беше взето, цената вместо да се повиши щеше да падне. Едно е да правиш с микс с представителни количества азерски газ /както казва приятел за запалка/ друго е да вкарваш по 4 милиона кубически метра на ден, които в общ микс от 12 милиона кубически метра /една трета/.

ИЛИЯН ВАСИЛЕВ, фейсбук

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *