КИРИЛ ПЕТКОВ:Първото нещо, което ще направим след изборите е да говорим с всяка една партия, но без ДПС.

Много е важно кой информира хората. Досега не можаха да вкарат големите експерти в дискусията за ваксините и коронавирус. Трябва да направим една масирана кампания и не трябва да се подценяват антителата. Това заяви Кирил Петков от “Продължаваме промяната” в ефира на Нова телевизия.

Служебното правителство успя да направи нещо много важно, а това е да актуализира бюджета, категоричен бе той.

“Цените на енергията лежат върху предишното управление на ГЕРБ, защото бордовете, които управляват са от ГЕРБ. Бих уволнил тези хора, но има закон, който ги пази. Трябва да се махнат тези хора, защото иначе проблемът лежи отдолу. Не купуваме достатъчно количества азерски газ например, който е евтин. Този газ не е купен, защото бордовете са същите и саботират в момента”, заяви той по повод скачащите цени на електрическата енергия у нас.

По думите му около 8 млрд. лева се крадат. “Докато не спрем кражбите, не трябва да пипаме данъците. Трябва правилните капацитети да са на най-ключовите позиции. Ако спрем кражбата на тези 8 млрд. лева – то ще има пари за всичко”, категоричен бе Петков.

“Първото нещо, което ще направим след изборите е да говорим с всяка една партия, но без ДПС. Защото, когато сложиш Делян Пеевски като водач на листа във Велико Търново, то ясно казваш на хората, че не ти пука и няма как да има нулева корупция”, заяви още Кирил Петков.

Искам да потвърдя – като министър съм вкарал доста папки в прокуратурата, но положението е все едно от умрял писмо, добави той по повод инхаус поръчките.

Като гласувате за нас, ние доказахме през последните 4 месеца, че имаме смелостта и воля да спрем корупцията. Трябва да преструктурираме НЕК и БЕХ, трябва да махнем крадците. Трябва да хванем тези 8 млрд. лева и да ги насочим по правилния начин, заяви още Петков .

Що се отнася до канадското му гражданство, Петков каза, че е разочарован, защото не му е било позволено да вкара дори и писмено становище по темата. “Съдът привиква само експерти, които публично са се обявили против. Ще изчакам днес той да се произнесе и тогава ще публикувам и коментирам казуса”, заяви още Кирил Петков.

източник:novini.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *