Илиян Василев: Очакват ни избори по време на чума/локдаун.

Мисля, че локдаунът ще бъде неизбежен. Лошото е, че изглежда ще съвпадне със седмицата преди изборите. И така по медицински съображения, може да имаме избори в условията на чума, с “интересни” резултати.
Идеята локдаунът да бъде само за неваксинирани е разбира се неизпълнимо намерение. Откъде ще намерят толкова контролиращи и проверяващи не е ясно. Но бъдете сигурни, че до седмица улиците ще опустеят.


Големият проблем отново е капацитетът на интензивните отделения и липсата на легла в тях, най-вече сестри и лекари. Но този проблем не е на Кацаров, а е продукт на минимум 12 години управление на Борисов и ОПГ.
Каквото и да се направи, сега е късно.
Дори да се повиши броят на ваксинираните през последните дни, това няма да има решаващо значение, веднъж защото за имунитета се изисква време, особено този след втората инжекция. Пък и те пренасят зараза и заразяват неваксинирани и ваксинирани.


Какво да се прави ? Незабавен и тотален локдаун, който да се освободи за изборите. И за неваксинирани и за ваксинирани.
Каквото правите, правите – до края на тази седмица. След това дистанционно.
И си спомнете че хигиената има ключово значение и избягването на масови контакти. Тази идиотия с масовите събирания, защото били ваксинирани, тоест имали тапия, трябва да спре.

Илиян Василев, фейсбук

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *