Тодор Беленски: България на антиваксърите.

В края на работния ден един колега изпрати статия на небеизвестния сайт Булевард България, озаглавена ” България под диктатурата на антиваксърите”.

Не знам как налагаш диктатура на някого, когато масовите медии непрекъснато пропагандират за боцкане. Ще сложа някои от най-забележителните изводи.

“България беше превзета от долнопробна пропагандна машина, която върви с руско гориво.” Не знам защо горивото е руско, щом в самата федерация на “злото” на места налагат задължително боцкане.

Втора забележителна опорка. “И ето ви сега – „мерки“. Трудно може да се измисли по-нелепа история от тази. Тъп виц. Няма да е за първи път всички да го отнасят в името на „обикновените“ българи.” Защо ли това ми напомня на фатмака Спенглър от култовия сериал Малкълм, който използваше тази техника да настройва възпитаниците на военното училище едни срещу други.

Третата, разбира се , е подсмърчането срещу Мангъров, Чорбанов и Първанова, които си позволяват различна позиция. Незнайно защо този вопъл не е отправени срещу израелските учени, направили проучването за предимството на естествения имунитет пред ваксинационния.

За приравняването между скептицизма към конкретните бульони и антиваксърството съм писал достатъчно колко е нелепо. Но стигаме до най-интересната част.

“Българите търсят лидери. Ама няма.” Лидери за какво се питам аз. Да наложат задължително боцкане? Да вкарват в затвора всеки скептик? И ми просветна.

По-рано през деня преведох една статия на иначе правоверния Гардиън. Става въпрос за статията, която разказва как британски шпиони подбудили масовите убийства на индонезийските комунисти.

Смята се, че между 1965 и 1966 г. са ликвидирани най-малко 500 000 души, но според някои оценки достигат до три милиона, свързани с Комунистическата партия на Индонезия (КПИ).

Наскоро разсекретените документи на Министерството на външните работи показват, че британски пропагандисти тайно са подстрекавали антикомунисти, включително армейски генерали, да ликвидират КПИ.

Кампанията на очевидно спонтанни масови убийства, за която сега се знае, че е била организирана от индонезийската армия, по-късно е описана от ЦРУ като едно от най-страшните масови убийства на века.

Така че спокойно, господин Григоров (автора на статията). Ако продължим така да ви застрашаваме здравето, винаги можете да потърсите подкрепата на чуждите ‘лидери”:)

Тодор Беленски, фейсбук

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *