Страхил Делийски:Явно лоялността на Герджиков към бившия министър председател е от по-виско равнище от тази към инсититуцията и колегите.

Завчера един близък приятел от корпоративния свят ми каза следното: “Ако аз бях на мястото на Герджиков, от позицията на ректор, преди да се кандидатирам щях да потърся някаква широка среща с преподаватели (а защо не и студенти) да заявя, се допитам, да обсъдим. Така изглежда малко нечестно спрямо институцията и хората в нея”.
Проф. Герджиков вече е кандидат за президент. Подкрепен от ГЕРБ. Със сигурност, преди да се случи, неговата кандидатура е обсъждана с Борисов. Явно лоялността към бившия министър председател е от по-виско равнище от тази към инсититуцията и колегите. Не казвам, че това е лошо.
Един професионален съвет към екипа на кандидат за президент Герджиков: Той следва да се държи политически сериозно: Да заема позиции. Претенцията за обединител (няма да коментирам политическата и сериозност) няма да се напълни с поведение тип “ама няма да кажа нищо, защото всички са прави”. Като искаш да го играеш “обединител” се опитай да заемеш ясна и ярка позиция по ключовте въпроси на обществото и “обедини хората”. И още нещо – интелигентската претенция и сблъскването и с “онова, което беше до сега” е конфронтираща и изключваща. Тя тежко се сблъсква с идеята за “обединител” и не носи гласове (а и авторитет).
Успех на проф. Герджиков

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *