АСЕН ВАСИЛЕВ: Търсим хора с топки.

Трябва хора, които да имат топки, които да спират цялото крадене. Няма ли разбирателство по този въпрос, няма да има правителство. Това е основният ни приоритет – прекратяване на кражбите и корупционнните практики в България. Това заяви бившият финансов министър Асен Василев и съпредседател на ПП “Продължаваме промяната” по време на среща с жители на Силистра.

,,В момента обществените поръчки са за 8 млрд. лева, от които 3 млрд. се крадат. Осем милиарда лева се крадат на година, а с тези пари биха могли да се направят 40 тунела под Шипка. Затова чакаме подаяние от ЕС, защото нашите пари се крадат. Така че не е проблемът, че няма пари, проблемът е, че те не се изразходват правилно”, каза още Василев.

По думите на Асен Василев е и крайно време България да започне да защитава националния си интерес, а не само “да козирува”.

Кирил Петков от своя страна също подчерта, че е изключително важно да бъде прекъсната корупцията в страната, за да се случват нещата. Освен нея бившият министър на икономиката открои и некомпетентността като друг водещ проблем за България. Според него е време да спрат назначенията на база кой какъв е и да започнат на база кой колко знае.

От думите на Петков стана ясно, че сред приоритетите на партията са да няма пенсионер под линиятаа на бедност, независимо от инфлацията, мандатност на директорите, които по думите му също представляват политически назначения, както и пълна реформа в Министерството на земеделието, тъй като в момента има голяма непрозрачност по отношение на различните програми и фондове.

Навсякъде местният феодал е свързан обикновено с ДПС, трябва да се направи много голяма реформа в земеделското министерство, там е абсолютно непрозрачно, посочи Петков.

източник:novini.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *