Петът Велков: Отказах да съм депутат.

Вчера регистрирахме листите…моят пост няма да продължи по обичайния начин.

Отново ще разочаровам хейтърите си (че не познаха), а за съжаление най-вероятно, и немалко от хората, които ме подкрепят.

За втори поредни избори отказах да се кандидатиран за депутат.

Имах предложения, някои от които дори с почти 100% шанс да вляза в парламента.

Отказах, имам големи морални дилеми, които не ми позволяват да вървя срещу ценностната си система. За добро или за лошо.

Ще припомня една част от нещата, които написах и при предните избори.

✅Отказвам досега, защото не смятам, че е дошло правилното време и правилните хора, до които заедно да застанем – едно от двете в определени моменти или комбинация от двете, а и от няколко други фактори в симбиоза. Колкото и тези неща да звучат най-вероятно и пожелателно невъзможни. В момента имам и други приоритети, въпреки много призиви на различни стойности хора.

✅ Винаги са ме водили моралът, правдата и човечността. Дали някога ще ме видите в това амплоа, в което много хора искат (някои за добро, други за зло) – напълно възможно, когато и ако му дойде времето. Тъй като за мен най-важно е с това, което правя, да допринасям за обществото и за промяната в него. Това беше основата причина да се захвана и с образование (въпреки десетките далеч по-престижни и доходоносни предложения), а и вече година и половина да помагам безвъзмездно с каквото мога и знам, така че да излезем една идея по-леко от тези тежки времена на криза.

✅ Хората и държавата се променят най-вече по два начина – с образование и с политика. Неименуемо, ако искам да правя по-мащабни промени в нашия обществен живот и държава, ще трябва да се включа в тези процеси.

Благодаря на всички, които ми писаха с хубави думи и призиви!

❗“Ако мога да перифразирам Платон, ако отказвате достатъчно дълго да влезете в политиката, ще влязат хора, които не искате да са там”.

❗Желая успех на всички страхотни професионалисти и хора, които виждам в листите и то на различни партии. Имам много приятели и човеци, на които се възхищавам и подкрепям.

За съжаление, срещу тях има ужасяващи личности и най-вече човечета. Надявам се разумът да надделее, но най-важното е – излезте и гласувайте (изобщо), но най-вече за човечността, морала и професионализма!

Петър Велков, фейсбук

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *