Илиян Василев: социалисти и зелени са априори неуязвими за упрек и недосегаеми за критика, те са непогрешими.

Социалистите и зелените имат едно нещо общо – склонност към гранд идеализъм и самовнушения за мисионерство, но нямат никакъв рационализъм и прагматизъм – дефицит, който особено болезнено отеква при кризи. Ще построим социализъм и комунизъм, няма значение цената. Резултат десетки милиони убити, още повече бедни, разрушени съдби, икономики.


Същото е с климатистити и зелените. Ще спасим света от глобалното затопляне ?! От промените на климата – без да има начин да измерите точно “отклонението от нормалността” в мащаба на Планетата, но достатъчно драматично да ви държи здраво за стола. Ще забраним фосилните горива, месото, ще ограничи раждаемостта. Няма значение трилионите в отнети доходи, причинен стрес и неудобства, отнети животи и жизнени перспективи – идва зима, а няма топло. Ако има то е само заради Мариците.
Не им минава никаква мисъл, че нещо са сгрешили.
И социалисти и зелени са априори неуязвими за упрек и недосегаеми за критика, те са непогрешими.
От тази криза – леви и зелени не могат да ни измъкнат. По дефиниция. Прекалено много предразсъдици имат, идеологически. Не, не ме разбирайте погрешно, раздаването го могат. И то как. Проблема е с умното разпределение на оскъдни ресурси.
Имат още нещо общо зелени и леви – заедно работят за нови ядрени мощности. Да, дами и господа, с тези идиотски климатични промени и стрес, прерастващ в паника, създадоха идеалните предпоставки да “продадат” на обществото, че спасението е в ядрената енергетика. И да отприщят нова вълна от корупция. Да, същите зелени екоактивисти, които забраниха шистовия газ и фосилните горива.
Каква перверзия само – ядрената енергетика, с нейната радиоактивност, била чиста енергия? Само гдето не може да балансира соларните панели и вятърните генератори.
Зеленото и ядреното лоби се прегърнаха. Имат и как да го представят – строим новите мощности в АЕЦ “Козлодуй” за да затворим Мариците. Без да им мине през ума – че те не са напълно взаимозаменяеми.

Илиян Василев, фейсбук

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *