Петър Волгин: Кирил Петков прекрасно е знаел, че нарушава законите, когато стана министър.

Кирил Петков е класически представител на онази група хора, която се оформи и просперира по времето на Прехода. Става дума за хора, които не се спират пред нищо в името на личния успех. Не спират да се усмихват, докато лъжат най-безочливо.

Не спират да обясняват колко е важна за тях почтеността, докато постъпват по възможно най-нечестния начин. И няма абсолютно никакво значение къде са завършили образованието си тези хора – в Софийския университет, Харвард, ЮЗУ, Йейл, УниБИТ….Защото не полученото знание мотивира действията им, а неистовият стремеж към материално благополучие. Дали ще се занимават с бизнес или с политика – това за тях не е важно. Важното е да спечелят на всяка цена.


Тези хора са абсолютно убедени както в собственото си величие, така и във факта, че правилата и законите не важат за тях. Кирил Петков прекрасно е знаел, че нарушава законите, когато стана министър. Знаел е, чекъм онзи момент е имал двойно гражданство, но това и за секунда не го е спряло. И защо да го спира? Знаел е, че е достатъчно да се усмихва и да говори как ще спре корупцията. Знаел е, че това го реабилитира напълно в лицето на феновете и фенките му. Защо тогава да мисли за някакви си закони? Законите са за наивниците, нали? За величия като Кирил те не важат.


Крайно безотговорно ще бъде от страна на избирателите да поверяват на хора като Кирил Петков управлението на държавата. Той категорично показа, че е готов да излъже в името на това да се добере до висок пост. Мислите ли, че на такъв човек може да се има доверие? Риторичен е този въпрос, разбира се. Подобни хора могат да сътворят всякакви вредни за България неща в името на личния си просперитет. Например да отстъпят от справедливата ни позиция по отношение на Северна Македония. Преходът ги е научил, че такива “дреболии” като историческа истина и национално достойнство нямат никакво значение. И затова ще ги захвърлят в момента, в който решат, че ще имат полза от това. Тогава и най-доверчивите избиратели ще разберат, че так са били излъгани. Но ще е късно.

Петър Волгин, фейсбук

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *