Димитър Стоянов: Проблемът на съдебната реформа има решение.

Проблемът на съдебната реформа има решение, но то уви не е в ръцете на съдебната власт. У нас правораздаването е огледало на порядките в обществото. И решението е политическо.
Съвсем естествено е хора като Лозан Панов и Бойко Атанасов, които по отделно са емблеми на борбата със стакувото в съдебната власт, да вземат решението да водят тази битка на полето, на което се вземат решенията.


Крайно време е магистрати, които са доказали многократно своята почтенност, да вземат политически решения и да конструират работещ модел на съдебната власт.


Да, левите са прави, съдебната реформа не е всичко. Но всеки аспект на живота зависи от почтенноста на този или онзи магистрат. Има ли работещо и прозрачно правосъди, каквото в момента няма, то всичко в България ще потръгне. И цената на газта, на електроенегията, монополите, всичко това ще е различно. Ще имаме повече пари да харчим, защото няма да ги крадат. Ще се движим по по-добри пътища, защото парите няма да са отишли в някое чекмедже.


Съдебната реформа не е всичко, но там се крие решението на проблемите ни. Няма да събираме капачки за линейки и кувиози, защото парите няма да са по офшорки.


Справедливост за Борисов, Пеевски, Цацаров, Гешев и много други. Иначе ще продължим да копаем в дъното!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *