Тодор Беленски: Що е то соросоид или натиска на “Отворено общество” върху държавите.

Всеки ден ме убеждават, че живеем във времето на информираността. Хайде сега да проверим това. Знаете ли какъв скандал се шири в една близка нам (включително и до сърцата) географска област, която е населена от българи и се опитва да влезе всячески в ЕС?

През миналата седмица в т.нар. РСМ избухна скандал, когато „Слободен печат“ съобщи показанията на родител, чиято непълнолетна дъщеря е била малтретирана по време на участие в скаутски лагер, където участниците са били принудени от инструкторите, между които двама възрастни мъже, да се събличат голи, да участват в сексуални игри и дори да боядисват гениталиите си.

Новината става щекотлива с изнасянето на факта, че небеизевестната фондация “Отворено общество”, заедно с и град Скопие са финансирали отряда. Факт, който беше потвърден от кмета Шилегов, чийто кабинет обяви, че в бъдеще няма да сътрудничат с лагера.

Вероятно очаквате тук някой да си посипе главата с пепел и да обещае, че повече няма да прави така? Нещо сте се объркали. Хората само си изясняват, че дали финансиране, но не било с тая цел. Разбира се, не носят никаква отговорност за случващото се. Ама това не стига. Притеснени от репутационни щети, господата от фондацията се обърнаха към арбитрите на истината.

Започва ‘чекването” на новината като фалшива, защото разбирате ли те само финансират. От кого? Ами от “независимите” организации Metamorphosis и Truthometer, които са „партньори на Facebook” за проверка на фактите в тази най-голяма социална мрежа в РС Македония. Поради тези полуотричания новината днес се изтрива масово в социалната мрежа Facebook.

Ще се досетите ли кой финансира тези организации? Познахте – вездесъщият Джордж Сорос и неговото “Отворено общество”. Скандалът засегна и Министерството на образованието, където министър Мила Царовска се опитва да въведе програма за сексуално образование, разработена в сътрудничество с крайнолеви организации като „Хера“, с които министърът работи дълго време.

В края на миналата година Царовска обяви, че пилотна програма за сексуално възпитание, разработена с помощта на „Хера“, ще бъде приложена в четири училища в Скопие и Тетово. „Хера“, която също се финансира от фондацията на Сорос.

Днес премиерът Зоран Заев заяви, че за първи път чува от журналистите за скандала, който от дни се разнася сред обществеността.

Запитан за позицията му по скаутския лагер, Заев отговори, че не е информиран и помоли журналистическият въпрос да бъде изпратен писмено.

Спомням си как преди време четох една статия на Гого Лозанов – що е то соросоид. Според господин Лозанов соросоидът е наивник, останал да живее в България, защото още се надява, че българското общество може да стане отворено и да не се управлява на принципа “мой човек”. Разбирайте добра и неразбрана душа.

Вярно са наивници горките соросоидчета. А неблагодарниците от различните ни географски области само знаят да негодуват…

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *