Гергана Пирозова:Ако аз съм журналист, щях най-първо да попитам Герджиков как ще коментира това, че е подкрепен от мутри?

“Три месеца през август работИ…” – заеква Коларова, хвърлена на амбразурата, за да утвърди работохолизма на професора А.Герджиков, зад който цялата академична общност стояла, ни уверява Тя. Дали!


Аз помня отвореното писмо на професорите от СУ, НБУ, УАСГ срещу Борисов и искането им на оставка на цялото правителство на ГЕРБ през същия този август. Защо искат оставка? Поради:
“… cрacтвaнe нa държaвa и oлигaрхичeн бизнec, кoрупция, пoлитичecки чaдър нaд oпрeдeлeни фигури, cъчeтaн c бeзпaрдoннo изпoлзвaнe нa прaвooхрaнитeлнитe oргaни и прaвoрaздaвaтeлнaтa cиcтeмa кaтo бухaлкa cрeщу нeудoбни прeдcтaвитeли нa грaждaнcкия ceктoр и oпoзициятa, пoтъпкaнa cвoбoдa нa cлoвoтo, coциaлнa бeзпeрcпeктивнocт… “
Коларова, бродирайки уж независимото лице на професора, се изпусна, че още месец май миналата година самият Ректор на СУ бил държал реч срещу Радев. Т.е. – имал гражданска позиция 🙂 Нима!


Обаче аз тук се питам дали т.нар. академично съсловие е готово да бъде сварено в тенджерата на Герп и ползвано за бульон? Готови ли са да играят съсловие, което подкрепя Мутрата?
Относно ситуацията “Ректор, който не го е срам да бъде подкрепен от мутрите”, няма какво изобщо да се коментира. Позор, който дълго ще тежи на цялото съсловие.
Да видим техния ход! Ще преглътнат ли и това? Даже няма да припомням за “синодалните старчета”.


Ако аз съм журналист, щях най-първо да попитам Герджиков как ще коментира това, че е подкрепен от мутри? какво мисли за протестите срещу Борисов и ГЕРП, какво мисли за Гешеф – ей такива простички неща. И не – президентът никога не се обединява с мутрите, и не е обединител на народ и мафия – никога! Това е опорка единствено на мутрите, която сега ще лансират – на нея се ловят аквариумните рибки и шепа от т.нар. академично съсловие, добре угоено от нЕкои проектни милиони, с които Герп ги “нагали” в последните години.
Та, да видим! Имат ли чест, или постарому ще я караме!

Гергана Пирозова, фейсбук

1 thought on “Гергана Пирозова:Ако аз съм журналист, щях най-първо да попитам Герджиков как ще коментира това, че е подкрепен от мутри?

  1. Гери, ти цяла си скована от злобата си?! Жалка работа!?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *